Publicat de: ciprians | 7 01 08

De cât adevăr e nevoie intr-o relaţie? II

De cât adevăr e nevoie într-o relaţie? aţi răspuns, ba n-aţi răspuns… 😀

O snoavă ce circula pe malurile bihorene ale Crişului Repede : cică doi bătrâni, după o căsnicie normală, fericită, cu copii, cu impliniri si multe altele, fiind amândoi într-o stare precară, ţintuiţi la pat, abia mai deplasându-se cu bastoanele, işi deapănă zâmbetele si seninul vieţii. Când acestea s-au terminat, au trecut la aş cere iertare unul altuia pt greşeli. Soţul îi mărturiseşte o călcare strâmbă, soţia nu se lasă mai prejos. Se ajunge astfel la un conflict armat cu bastoane, unul într-un pat, celălalt in altul, unul mărturisind deschis că regretă că nu s-a însurat cu X-leasa, cealaltă regretând că şi-a mâncat tinereţile cu un astfel de nătâng.

E de râs sau e de plâns? De cât adevăr este, deci, nevoie intr-o relaţie? Să licităm??? cine dă mai mult? Cum se poate ajunge la aşa ceva?

E nevoie de ADEVĂR într-o relaţie. De lipsă de cotloane, de scrinuri vechi, de nişe-n suflet, de scorburi sentimentale. E nevoie de ADEVĂR. Doar de el, intreg, nefărâmiţat, limpede, rece ca apa de munte, dar netransformat în picătura chinezească…

ADEVĂRUL are existenţa lui proprie, nu se naşte din interpretare – cum susţin, înşelător, postmodernii . Trebuie, în schimb, cultivat prin dăruire, prin deschidere, prin sinceritate, prin cizelare.

Chiar dacă e, poate, un pic mai sec, acest post s-a dorit a fi la fel de util ca un semnal de alarmă tras intr-un tren fără conductor. Cam aşa s-ar putea descrie traiectoria haotică a relatiilor de cuplu din „brambureală”  în care trăim. Am încercat să vă fac să vă opriţi şi, eventual, să cugetaţi la ce ar trebui schimbat în relaţiile noastre.

de-vorba.jpg

Reclame

Responses

  1. nice blog, my friend!!!

  2. Adevarul este un absolut.incurajez sa facem pasi catre adevar . Isus spunea:” Dacă rămîneti în cuvîntul Meu, sînteti în adevăr ucenicii Mei; veti cunoaste adevărul, si adevărul vă va face slobozi „.Iar confesiunile sa le facem la Cel ce poate sa ne ierte. Sper sa fiu inteles pentru ca citeodata nu ma inteleg pe mine insumi.


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: