Publicat de: ciprians | 31 01 08

Britney Spears se sinucide sau cum se poate pierde sufletul

…am putea spune ca lumea „buna” a inebunit. Dar n-am soca pe nimeni cu afirmatia asta. Heather Ledger s-a sinucis, se pare, cu o supradoza. Pe aceeasi linie, cea care a surprins declarand ca vrea sa se casatoreasca fiind virgina, a ajuns acolo unde nu se astepta nimeni. Supranumita „printesa muzicii pop”, parca, Britney pare a nu avea nimic din purtarea celor cu sange albastru. Cu doi copii dupa ei si un divort la activ, nu mai conteaza cat are in cont. Este internata din nou intr-o clinica psihiatrica. E doar o chestie de timp… britney-spears.jpg

Folosesc exemplele acestea doar pentru a observa ce-am putea invata din nebunia celor care au lumea la picioare. A neimplinitilor satui de toate. La ce-i slujeste cuiva sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul? – era o intrebare pe care ISUS a pus-o celor care ii sorbeau cuvintele. Si toate aceste „extravagante” (de buiaci ce sunt, e o vorba prin Bihor) nu tocmai asta ne indica? Ca agoniseala si truda exagerata si exacerbata pentru faima trupului, duce la evanescenta, la diluarea pana la disparitie a omului spiritual. Ok, pentru cei care nu credeti in valentele spirituale ale existentei noastre, cum va explicati traiul lamentabil al celor care au totul. N-ar trebui ca atingerea sublimului, a superlativului sa te dispuna la un trai decent, echillibrat, implinit, impacat ?- e o derulare logica.

ISUS HRISTOS spunea ca se poate pierde sufletul. Si in pilda (Evanghelia lui Luca cap.12:13-26) prezentata de el, se facea referire tocmai la bogatie. La Vindecatoru s-a discutat un piculet despre bogatie, si cat s-a facut, a fost transant. Deci, se pune 😀 ! Atunci, daca idealul/ dorinta suprema a fiecarui pamantean este sa aiba totul , ar cam trebui sa fim prevazatori: suntem pe cale sa ne pierdem sufletul! Exista o nebunie in fiecare dintre noi – asemenea celei a bogatului din pilda – care ne mobilizeaza doar spre lucrurile trecatoare, cu valoare temporara.

Ce cursa nebuna, irationala: sa te lupti din toate puterile sa ai totul, pentru ca mai apoi, sa-ti darami viata din pricina lipsei de implinire. E un paradox, dar care are o explicatie pe care o gasim in Scripturi: doar in relatia cu DUMNEZEU si-n cultivarea valorilor Imparatiei Lui, gasim liniste si echilibru. Starea de no combat , de pace launtrica.


Responses

 1. Tocmai acolo unde ar trebui sa fie „raiul pe pamant” este plin de disperare, faliment existential.

  Cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca nu pot fi umplute haurile din sufletul omenesc de toata bogatia lumii acesteia (o demonstreaza din plin viata vedetelor hooliudiene – oi fi scris bine?).

  Cand se constata ineficienta bogatiei, incapacitatea ei de a scoate tristetea si disperarea din ungherele sufletului intervine depresia, care ajutata de vreo supradoza, sau cantitati industriale de alcool, sfarseste cu sinuciderea.

  De ce este Isus panaceul universal?

 2. Am dori noi sa fie ISUS un panaceu universal… in sensul in care orice problema sa-si gaseasca rezolvarea in si prin EL; dar putini suntem cei care credem cu adevarat acesta realitate. Teologia liberala tocmai asta face: submineaza si dramul de credinta al unora care erau pe-aproape.

 3. In armata era o vorba care reflecta o realitate cruda, grea:

  Pe prost sa nu-l ierti.

  Aplicata azi:

  Nebunul zice-n inima lui, nu exista Dumnezeu.

  Cartea Proverbele lui Solomon.

  De-a lu’ Pety:

  Cine are urechi… departe ajunge.

 4. Cine e urechiat (la timp)…departe ajunge! 😀 😀 😀

 5. Da,CIPRI, trist,dar adevarat,frumusetea,faima,BOGATIA NU TIN DE CALD…
  Cred ca BRITNEY trece prin cumplita depresie post natala,pe care am experimentat-o si eu,dupa al 3 lea copil,dar am stiut ca nimic nu ajuta atit de mult ca rugaciunea,prezenta celor dragi,reducerea activitatilor neimportante,o alimentatie bogata in vitamine,minerale,un sport adecvat,usor si placut,eventual,dar numai la nevoie inductoare benigne ale somnului.gen BENOSEN sau ANXIAR DE 1 MG.
  ESENTIAL ESTE SA STII CA SI ALTELE AU TRECUT PE ACOLO,SA STII CA CINEVA SE ROAGA PENTRU TINE,si,mai ales sa stii ca pentru DUMNEZEU esti la fel de pretios ,chiar daca te simti ca o leguma.DOMNUL sa aiba mila si de BRITNEY ,EL numai EL poate sa ii dea o a doua sansa…Nu e interzis sa ne rugam pentru ea,sotul a deposedat-o si de copilasii ei,in loc sa ii fie alaturi,asa e in lumea buna,e banos,i-a fixat o pensie alimentara colosala.
  Asa ca ,,dulce e saracia sfinta…”
  pa,pa…


Categorii

%d blogeri au apreciat: