Publicat de: ciprians | 6 02 08

Taxa de mediu poate trezi Romania?

Astazi, cand ascultam Realitatea FM si pe Andrei Gheorghe impreuna cu romanii indignati de politica defectuoasa a guvernantilor de a intelege integrarea in UE, ma gandeam, inevitabil: oare va exista ceva care sa ne uneasca si sa incercam o schimbare pe bune? Ca parca tot de fraieri suntem luati de 17ani. Cica ar fi 100.000 de semnaturi impotriva taxei. Cica exista un precedent de proces castigat in Targu-Mures impotriva statului roman si cu taxa de mediu(nu numai cu cea de prima inmatriculare); spuneau ca te duci la politie si ti se refuza inmatricularea masinii; in momentul in care dai statul roman in judecata, politia este obligata sa-ti ofere numere provizorii pana la rezolvarea litigiului. Deci, o solutie de moment exista!

Guvernantii se bazeaza pe statisticile care spun ca ar fi doar 200.000 de romani afectati de aceasta taxa. care, fie vorba intre noi si toti ceilalti 😀 , este o aberatie: cu cat masina e mai noua, platesti mai mult; adica exact invers decat taxa de prima-inmatriculare. Iti iei o masina cu „speranta mare de viata”, platesti de te ustura… se va ajunge, in felul asta, la cautarea pe piata a Lastunurilor, Olciturilor, Trabantelor, si a altor astfel de avortoni de masini.

Sa fie oare o scanteie in inversunarea cu care se lupta impotriva taxei? ca cu referendumul pt uninominal, iar ne-am dat tepe unii altora. Era momentul sa facem o schimbare, dar ne-m resemnat (peiorativul pt ni s-a rupt!). Se poate trezi Romania?…din somnul cel de moarte, bien sur! 😀
3e9d4cf7fab8498d5635154720223657.jpg

Reclame

Responses

  1. Reactia pe care o am atunci cand aud de politica romaniei, care este practic o parodie cotata cu 10 pe IMDB – este sa imi aduc aminte de expresia felei lui Al din serialul Bundy 🙂 si de gesturile lui cand se aseaza pe canapea cu telecomanda mana.

    Din cauza imposibilitatii de a impiedeca romania sa mearga pe o panta descendenta cu viteza a 5-a – orice reactie de alt fel DAUNEAZA GRAV SANATATII :).

  2. Nu m-am uitat niciodata la Bundy. Dar il stiu, joaca aproape la fel orice rol… ca si politicienii nostri, de-altfel! 😦


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: