Publicat de: ciprians | 18 03 08

Românu’ născutu-s-a…bloger?

nu pot sa nu ma intreb asta cand vad cum apar – ca ciupercile dupa ploaie – blogurile romanesti, c-or fi sau nu evanghelice. Ma-ntreb cate pot sta in picioare la un test al coerentei si al motivatiei constructive? Cati dintre noi avem ca scop sa folosim ceea ce stim si emanam in blogosfera pt binele semenilor, in ciuda orgoliului stringent de a fi publicat la liber? oare chiar avem ceva de spus sau ne aflam in treaba? admir rabdarea lui Alin Cristea ) care, pare-se, citeste – in izmene sau nu 😀 , nu diminueaza efortul său! – toate pelerinarile uneori timide, uneori bolnavicioase, ale mintilor noastre tremurande de dorinta de lansare-n orizontul ideilor.
E asa o ispita sa ne lansam, sa ne publicam , sa ne facem/sa devenim publici! Nu ne cenzureaza nimeni, cineva tot se va gasi in cele din urma sa ne citeasca; nu trebuie sa aiba valoare creatiile noastre ca sa fie lecturate – si fie vorba intre noi, ne cam citim intre noi, in aceleasi cercuri 🙂 ! e destul de evidenta chestia asta daca aveti dorinta suicidara de a lectura unele poezii lansate in blogosfera – no offence, bro, but… A citit cineva blogul lui Vlad Muresan – destul de interesant si destul de greu de citit prin abordarea si comentarea unor texte filosofice?

Pana la urma, ne nastem blogeri sau ne stresam sa devenim, sa fim trendy ( bai, frate, am blog! 😀 )? Ce ne impinge de la spate sa scriem, sa scriem, sa scriem… devine o boala sau o terapeutica?

alcool.jpg

Anunțuri

Responses

 1. Ca-n terapeutica lui Freud, cînd omu se duce la psihanalist să se dreagă şi pleacă buimăcit cu fantasmele specialistului în locul celor personale? Asta dacă nu se lasă amîndoi de terapia virtuală şi se hotărăsc să iasă la plimbare în poeniţă…Cred că spaţiul ăsta al libertăţii nu-i rău.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Spera draga, nu-i rau pt mine sau pt celallalt? ca uite ce i-am facut lui Alin Cristea, involuntar si netendentios! 😦

 2. Ciprian, nu gust deloc acest neatent stil glumeţ care asociază cuvinte-imagine cu totul nepotrivite cu numele cuiva. Dacă cineva s-a exprimat într-un mod idiot, răuvoitor (pentru care cică şi-a cerut scuze) şi incompetent la adresa mea, trebuie să faci la rîndul tău astfel de asocieri inepţioase? Eu nu apreciez lipsa ta de discernămînt.

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  draga Aline, nu prea vad de ce te ambalezi chiar asa! Intentia era inclinata spre haz, nu spre jignire, dar iata neajunsul spatiului virtual, unde nu interactionam decat prin intermediul slovelor seci, dezbracate de sensibilitatea si incarcatura de intimitate – chiar, care-o confera dialogul tete-a-tete. Te supara ca a zis-o Patratosu si nu si-a cerut scuze? eu am citit-o (expresia, n.b.) pe blogul tau, nu de pe al sau, iar finalitatea depaseste preocuparile mele firesti…
  deci: imi pare rau ca te-am provocat la amaraciune, dar imi pare bine ca te-a stimulat la a ma vizita si la a comenta! Vor veni si vremi mai bune! 🙂
  P.S: sa stii ca nu sunt in cardasie cu nimeni spre a te ponegri sau ataca, au contraire, am ‘cercat totdeauna sa aplanez, sper ca ai observat! te mai astept!

 3. da, foarte frumos. excelent. mirific. situatia blogurilor romanesti, doar romanesti mi se pare ca aduce un pic cu paradoxul colii de hartie pe care scrie pe ambele parti: propozitia de pe pagina cealata este falsă….exista mai multe variante ale cestuia bătaie de cap…
  …orizonturi filosofice….gedanke la greu? wissenschaft?…reinen vernunft?…să fim serioşi…Acta Fenomenologica de ce există impreuna cu miliardimea de journals?
  ….blogul e o relaxare a minţii, cred io. dacă faci ceva cu respectiva minte. atunci cand devine modalitatea primă de expresie, ceva is so wrong…

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  @mangaloy: nu stiu germana! 😦 numai de dragul lui Hegel sau Heidegger ar fi meritat… blogosfera e plina de pseudo-sfatuitori si/sau sfatosi! multumesc pt interventie! fii binevenit! 😀

 4. Nu are rost să mă aştepţi atîta timp cît faci astfel de asocieri la adresa mea. Ba mai faci presupuneri deplasate despre ambalarea sau amarăciunea mea.

  Văd că ai complicat şi mai mult lucrurile, implicîndu-l pe Pătrăţosu, care nu a zis aşa ceva. Ai reţinut greşit din lectura pe care ai făcut-o pe blogul meu.

  Acelaşi viguros oponent al oricăror „inexactităţi”,

  Alin Cristea

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  @draga Aline: eu te mai astept, in ciuda reticentei tale! nu stiu cine ti-a descris vestimentatia care „te prinde” cand esti in blogosfera, aveam impresia ca Patratosu’, am sa recitesc pasajele…nu cred ca am complicat lucrurile introducand in ecuatie factorul Patrat(os)! cat despre inexactitati, ele ne fac umani si vii! Nu-mi dau seama ce te-a agasat atat pt ca era de bine, iar izmenele sunt emblema nationalismului din noi!
  deci: ma bucur ca esti viguros si oponent! 🙂 remember: am apreciat ceea ce faci – vezi si comentariile mele de pe alte bloguri!

 5. Cipri draga – te cunosc si stiu ca nu ai intentii negative doar ca pentru a fi explicit trebuie putin sa fii mai balzacian – sa incepi de descrii cadrul larg, apoi sa faci niste pasi sa focalizezi spre punctul de convergenta al ideei, si in final sa afisezi idea – asta amortizeaza perceptia ideii.

 6. Iata o discutie interesanta: O biserica adevarata este o biserica cautatoare! http://adevar.wordpress.com/

  Cred ca trebuie sa oferim sfaturi si metode folositoare lucrarii si contextului in care ne aflam.

  Ciprian, ai mare dreptate 🙂

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  draga Cosmine, multumesc! imi pare rau, recunosc, ca dintr-o postare care se vroia sacaietoare/suparatoare pt toti, s-a miscat catre amaraciune… 😦

 7. Iata un blog pe care-l recomand, si asta datorita discutiilor eficiente si practice aduse de Emanuel Contac:
  http://vaisamar.wordpress.com/

  Cosmin

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  draga Cosmine: vizitez si eu blogul lui Eamnuel C, mie-mi plac in special problemele de traducere dezbatute pe textele din versiunea Cornilescu.

 8. Izmenele sunt emblema nationalismului din noi? E prima dată cînd aud aşa ceva! Să o pun la Tolba cu tîmpenii?

  Oricum nu are de a face cu mine.

  Formula originală folosită la adresa mea încerca să mă discrediteze, cum că aş sta în izmene pînă la 11 în faţa computerului.

  Inexactităţile ne fac mai umani? Aoleu…

  Înţeleg că nu înţelegi.

 9. Aline, recunosc ca reusesti sa te faci de neinteles: esti hazliu. cordial sau malitios?

  Tolba se poarta-n spate, deci iti apartine, are de-a face cu tine!

  da, izmenele sunt emblematice pt originile noastre… nu crezi?

  da, inexactitatile ne fac umani, doar Dumnezeu este exact si absolut, nu-i asa? si obiectiv (cu toate ca tatuca Platon spunea ca si Divinitatea este subiectiva!)

  apreciez ca te-ai erijat in a decerna premii si a face judecati si aprecieri, dar cred ca a reactiona impulsiv, superficial si agresiv-haotic, nu-ti rezolva framantarile!

  Inteleg ca vei intelege! – eu sunt pozitiv 😀

 10. Asta cu izmenele imi place – vreau si eu o perche de izmene de primavara – toamna 😀

 11. „a reactiona impulsiv, superficial si agresiv-haotic, nu-ti rezolva framantarile!”

  De unde şi pînă unde s-a ajuns de la izmene la frămîntările mele? Şi unde era vorba de… premii?

  Impulsiv? Superficial? Agresiv-haotic? Baţi cîmpii! (cică pozitiv!)

 12. Cipri – motivatia de a deschide un blog este f diferita. Categoria la care faci referire prin cei trendy – „bai, frate, am blog!” – sunt persoane a caror linie de gandire nu e bine definita, sunt marcati probabil de multa superficialitate, cred ca e f bine sa ne ferim de a fi trendy in acest sens.

  M-ai determinat sa imi analizez motivele pentru care mi-am creat un blog si incerc sa imi redefinesc f serios motivele prin prisma a ceea ce ai spus.

  Pe de alta parte in domeniul meu exista f multe bloguri – dar au o utilitate fantastica datorita evolutiei tehnologice intr-un ritm prea accelerat si e greu sa gasesti explicatii clare vizavi de tehnologia cutting edge, deci intr-un astfel de scop ar fi util atat pentru mine pt ca prelucrandu-mi cunostiintele pt a fi expuse sub forma de articol mi le clarific si mai mult, cat si pt cei care isi pot rezolva problema.

  Pe domeniu evanghelic, – hmm e o diferenta f mare vizavi de programare – exista sincer sa spun milioane de tone de tampenii scrise. Ma trudesc sa gasesc ceva bun ba ca e alba , ba ca e neagra ba ca e roz si nici unul nu sunt defapt nici bine documentati si nici profesionisti autentici.

  Din articolele scrise transcende – daca citim printre randuri- framantarile autorului, personalitatea lui, complexele cu care se zbate.

  Citisem „eu, Barbatul” de John Eldredge – avea mare dreptate Eldredge, noi barbatii suntem dominati de spiritul masculin de lupta, pe care ni-l exprimam in domeniile pe care le stapanim. Un luptator K1 te rezolva rapid cu un tir de pumni si picioare in fata, dar un blogar pus pe lupta te seaca prin epuizarea intregii sale munitii.

  Imi vine f des in minte atitudinea lui Isus in episodul cu femeia prinsa in curvie, a fost o forta imensa in atitudinea si putinele cuvinte rostite de Mesia. A fost cel mai fantastica episod de aplanare a problemei din NT. Un conflict atat de intens prezicea o violenta desfasurare a evenimentelor urmata de luni de discutii probabil, dar Isus rezolva totul imediat.

  „He that is without sin among you, let him first cast a stone at her”

  Cred ca aici e esenta si forta – nu in schimburi de focuri 🙂 .

 13. @Aline, ca esti superficial in lecturare ne-o demonstreaza ca din toata postarea si mini-elogiul care ti-l faceam, ai prins doar partea cu izmenele.

  Ca esti impulsiv si agresiv-haotic o demonstreaza formularile tale, cvasi-injurioase, cu care ai dat navala la mine-n ograda, aducand – vorba ta – ceva din atmosfera unui grajd.

  Te rog, mai citeste o data postarea si comentariile, incearca sa evadezi out of the box – ca sa pricepi ca tu ai pornit tavalugul unei polemici fara sens, care nu e nici estetica, nici etica, si pe am tot incercat s-o aplanez!

  Once again: nu inteleg ce te-a facut sa reactionezi asa: izmenele sunt obiecte de vestimentatie, iar acasa pot sta cum vreau si pana la ce ora vreau in fata computerului! Asa ca, unde e problema? …sa fie unde ziceam eu?

  Te rog, cand mai treci, sa-ti stergi picioarele gandurilor de noroiul blogosferei, sau pune-ti botosei pacifisti, in ton cu ce se-ntampla pe-aici!

  Fii binecuvantat!

 14. @Romuluss, tre’ sa schimbam ceva in noi in primul rand, apoi in blogosfera.

  Uneori suntem mai masculi decat ne-a creeat DUMNEZEU si asta se-ntampla pt ca e in trend, pt ca e cool. Blogosfera nu e decat o oglinda -cum spuneai tu, a ceea ce suntem, iar asa cum spunea Alin Cristea in Dia(b)log, suntem lipsiti de masura si fuduli.

  Iti propuneai sa schimbi tema blogului tau, sa treci pe consultanta in IT…buna ideea. Ma bucur ca RazvanCristian ridica probleme medicale cu repercursiuni morale.
  Deocamdata mi-este mai usor sa ies din perimetrul profesiei mele aici…

  Ai surprins bine unde e esenta si forta (sa fie cu noi! 😀 )

 15. Nu Cipri, tema blogului ramane acelasi si lucram la un articol, pe care il public dupa ce termin bibliografia.

  Vor exista alte doua, primul deja va fi disponibil pe domenii software IT(doar topics de programare – ca aici subiectele le lucrez la job) si sper din placere sa am timp si de un altul de matematica – curiozitati, probleme relaxante, si si cate o problema „patrata” de olimpiada 🙂 .

  Pt mine topicul actual al blogului face parte din timpul meu de inchinare( tine de o dragoste mai adanca ), de aceea ratingul nu ma influenteaza, e si o terapeutica pe de alta parte 😉 .

 16. Aline, contributiile unei persoane intodeauna vor incuraja o alta persoana. Comentarile tale nu par sa condimenteze aceasta discutie.

  Imi pare rau de aceasta conversatie, Cosmin

 17. draga Cosmine, multumim pt interventie!

 18. draga Aline, ca sa nu mai continuam o disputa sterila si fara rost:

  – imi cer scuze pt asocierea buclucasa care te-a suparat (eu n-am vazut nimic rau sau ponegritor in ea!) 😦

  – astept sa faci si tu un pas inapoi pt acele adresari necuviincioase de mai sus, pornind de la premisa -pe care am tot sustinut-o – ca nu am dorit sa te jignesc cu nimic, din contra

  – te mai astept pe la mine (in conditiile pe care le-am expus intr-un comentariu anterior!), facandu-mi chiar placere sa te vad comentand… si sper sa nu mai las nici eu loc interpretarilor negative la adresa ta, sau a oricarui altcuiva

  – raportarea mea la tine nu s-a schimbat

  Harul si pacea sa-ti fie inmultite!

 19. Vlad M isi defineste blogul in alti termeni, mi se par interesante subiectele in schimb fara un bagaj greu de bibliografie filosofica nu prea poti comenta astfel de postari, e ca si in IT daca iti spun despre tehnologia Asynchronous JavaScript and XML (AJAX) 😀 .

  Orice este trendy la un moment dat devine invechit dupa trecerea timpului. Cred ca doar blogurile cu o estetica bine definita si bazate pe o gandire pozitiv coerenta vor ramane, va fi o selectie „naturala” ca sa ma exprim mai darwinian 🙂 .

 20. […] si noduri in papuri inchipuite sau nu, nu-i treaba mea oricum. A fost treaba mea cand a dat buzna aici, acuzandu-ma in chip psihotico-compulsiv ca l-as fi jignit, cu toate ca l-am aparat si pe alte […]


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: