Publicat de: ciprians | 26 03 08

Dl „Metronom al inexactitatilor” sau cum sa-ti dai cu firma-n cap in 5(cinci) volume

Ma agaseaza rau, ma zgadare-n bojoci sa tot gasesc pe anumite bloguri evanghelice polemici ne-ncheiate sau ne-incepute intre unii se care cred varfuri si altii care-s in varfuri, intre frati de credinta – aruncata peste umar sau, uneori peste bord. Ma deranjeaza chiar mai tare termenii duri, uneori provocatori sau chiar jignitori cu care Dl.Metronom al inexactitatilor isi cauta cu lumanarea nu numai indreptatirea, dar si noduri in papuri inchipuite sau nu, nu-i treaba mea oricum. A fost treaba mea cand a dat buzna aici, acuzandu-ma in chip psihotico-compulsiv ca l-as fi jignit, cu toate ca l-am aparat si pe alte meleaguri ale blogosferei, iar aici l-am asigurat ca doream contrariul. Pt ca nu scapam nicicum si mai ales pt ca de fiecare data cand doream sa aplanez polemica artificial creeata, se intorcea cu ton agresiv si adresari care ma intaratau la manie, am facut pasul inapoi, exact ca in vremurile in care a fi gentilom insemna ceva. Mi-am cerut scuze, adica, rugandu-l sa-si retraga sagetile inmuiate in fiere de pe campul meu, pe care sustinea ca-l bat…

Ma iertati, dar m-am enervat ! Nu atat de tare cand am vazut ca au trecut zilele si nu mai trecea sa-si ia noroiul acasa, cat acu’ cand intr-una din vizitele cotidiene care i le fac din simpatie, am vazut ca nu se opreste sa spurce si sa arunce cu noroi. Nu ca Patratosu ar fi un sfant: il cunosc, si nu e! 😀 L-am vazut, am dat mana cu el: e din carne si oase, e uman, fratilor!!! Dar sa tot invarti la roata certurilor fara sens , intrand in ceata orbilor samsonieni, mi se pare departe de tot ceea ce sustinem duminica de duminica, si in special in prima a lunii, cand intindem mana-n blid sa ne impartasim! De cand cuvinte ca magarie, tampenie, etc, fac parte din arsenalul dragostei crestinesti? … e drept ca am lipsit de la biserica de 2 Duminici, dar chiar asa multe s-au schimbat???

Rusine sa-mi fie daca port ranchiuna cuiva! si martor imi este DUMNEZEU, dle Metronom al inexactitatilor, ca nu va port ranchiuna! Rusine sa ne fie tuturor ca uitam in blogosfera ca suntem cetateni ai cerurilor, ascunsi cu HRISTOS in DUMNEZEU! Rusine ne va fi acolo, daca ne va fi ingaduit sa intram, cand vom fi siliti sa dam mana unii cu altii!

Rusine sa ne fie ca-L facem de rusine pe HRISTOS! A LUI sa fie slava-n vecii vecilor!

Anunțuri

Responses

 1. Într-adevăr te-ai enervat. 🙂 Am rămas „interzisă” la ultimul paragraf. 🙂

  Să fim hăruiţi cu suportabilitate îndelungă şi largă.

  Spunea un prieten „nu sunt cuier lumii acesteia, ca să suport”. 🙂 Să fim cuiere?

 2. Cipri ai dreptate – si pe mine ma deranjeaza polemici postate pe bloguri din lipsa de altceva. Demolarea a devenit un sport national evanghelic.

  Cineva imi sugera ca se urmaresc defapt niste scenarii, oricum indiferent de scenarii grobianismul nu il pot considera o virtute si nici ca un ingredient in realizarea montajului.

  Defapt se practica un soi de sport care duce la cresterea ratingului, dar bazat pe scenarii socante stil zero-TV. Apare unul suparat pe ecran, arunca niste replici care au o nota de maxima gravita- un fel de mesaj important pt tara – breaking news. Acest gen de interventii trebuie sa aiba cateva caracteristici
  – sa produca impact prin nota de revolta pe care o injecteaza
  – sa lase semne de intrebare vizavi de intregul peisaj care se afla in spate
  – sa atraga adepti care sa afirme : da asa este ai dreptate, e revoltator …..
  si de sigur lista poate continua.

  Toate astea au la baza nevoia individului de adrenalina, de incordare, de zahar in sange. Practic constiinta sociala de dupa revolutie a fost expres formata sa fie sensibila la acest gen de stimuli. Cred ca nimic nu a fost facut aleator ci se bazeaza pe aportul specialistilor in manipularea maselor. OK ma opresc pt ca acest capitol e imens si nu are sens sa intram mai adanc pt ca e nevoie de bibliografie parcursa.

  Eu cand vad astfel de dat din coate dupa un scenariu de acest fel -in 3 pasi – ma si gandesc ca cineva vrea creaza o campanie de atragerea adeptilor.

  Varianta cealalta este ca totul e bazat pe inconstienta celor care procedeaza in acest fel, si pe probleme spirituale grave.

  Indiferent de ce anume se urmareste, ca e vb de un scenariu, sau de probleme spirituale – cred ca acest gen de manifestari provoaca aversiune si e nevoie de medicamente anti-emetice – Emetiral sa zicem 😀 .

  Judecand lucrurile din alt pct de vedere – fie scenariu fie nu – nu exista o manifestare crestina.

  Cetateni ai cerului?? sau oameni care incep sa isi puna viza sub semnul intrebarii, un fel de suspendare dar nu anulare. Defapt -poate gresesc- dar eu asa vad, atunci cand persistam in pacate constienti si avem posibilitatea sa ne oprim cred ca viza ne este pusa pe raftul suspendat, dar nu anulat – pana la noi modificari 🙂

  E grav in alte cuvinte pt ca ne jucam cu destinul nostru.

 3. Draga Ciprian,

  Exsista doua categorii de oameni in lumea blogurilor crestine: un grup de oameni care scriu dar care nu au o contribuitie pozitiva. Un alt grup de oameni, care se zbat cu problemele crestinismului mondial, fara a realiza, aduc o contribuite pozitiva fiecarui cititor.

  Sfatul meu este sa ramai in ceea de a doua categorie, continuand sa scrii pentru Cristos.

  Cu stima si respect, Cosmin

 4. @draga Camix, mi-a sarit mustaru’, mi-am varsat nadufu’, am defulat… ; m-a deranjat la dl Metronom ca, dupa ce a tot bantuit aici, facand spume in jurul lui si pacifist mi-am cerut scuze pt o vina pe care n-o resimteam, doar de dragul relatiei, nu numai ca n-a mai catadicsit sa dea un semn de viata, ci si-a continuat campania de „singur impotriva oricui ma baga-n seama”!

  @draga Romi, dreptate ai, dar oamenii sunt prea complicati la creier, la mansarda 😀 ca sa putem incadra motivatiile in cateva puncte. Dar ai surprins bine.

  @draga Cosmine: multumesc tare frumos! simt asa o pace ca ma cuprinde dupa ce treci pe-aici! Multumesc! incerc sa ma tin de ce ma sfatuiai!

 5. Cipri dragă, eşti fabulos: ai răbdat tu ce-ai răbdat dar gata! ai pus picioru’ n pragu’ blogului. Spune-i lui Romuluss că nu e numai de la adrenalină, e şi de la tiroidă! 🙂 că mă pricep, eu sunt din partea blogurilor „de scandal” şi ţi-am spus că aşa o să păţeşti. Mie îmi place că te-ai enervat, trebuia să o faci pe loc, aşa parcă ai aşteptat o ocazie şi asta cu ciupitul la Marius nu a fost foarte dură, am citit-o şi eu. 🙂 Nu sunt de acord cu implicarea cerului, a mărturiei pe care o facem în Hristos pe bloguri, în felul în care o spui tu. Atacul lui Radu Gheorghiţă la Marius a fost mult mai dureros decît ce scrie Alin acolo, să fim serioşi! Făţărnicia cleioasă din adunări e mai bună? Dar totul va reveni la normal prin ietarea celor două părţi în mod creştineşte, nu în separaţii artificiale în „constructivi” şi „distructivi” cum scrie Cosmin cel Blajin 🙂 Mai e şi chestie de temperament. Ăia care nu scriu pe bloguri dar fac rapoarte sunt constructivi? Ascunşii? Mai scuturăm limba de lemn, Cipri. Cu drag, Rasvan

 6. Şi era să uit: ai avut tu o săptămînă „chioară”, am văzut un comentariu de-al tău la Marius, la „Holocaust”- tu „bubă”, subiectu’ ce să mai spun- şi ai dat exemple două filme, altfel excelente şi pe „fondul cestiunii în cauză”. Toţi o mai „dăm” pe filme şi nu zice nimeni nimic, dar la tine numai ce a apucat să scrie Doru Radu ceva în genul „mie nu-mi prea plac referiri la filme cînd e vorba de lucruri serioase” şi am intuit cam ce faţă ai făcut tu la asta, om serios cu scumpetea aia mică de fată dintr-o postare anterioară… Ciprian, rîzi măi frate, nu te usca, enervează-te… Eu i-aş fi povestit filmul! 🙂 … şi nu e timpul trecut! 🙂

 7. 🙂 pentru Ciprian si Razvancristian

  Cu stima si respect, Cosmin

 8. draga Razvane! trebuira sa curga nervii-mprastiati ca sa mai treci, frate???

  citeste raspunsul adresat lui Camix ca sa intelegi de ce am sarit ca muscat de hemoroizi! atacul la Marius n-a fost mare branza, dar dl. Metronom o tine cu certurile/polemicile intr-o veselie ce poate fi ostoita numai cu Diazepam!

  dreptate ai cu R.G si Marius, dar intre ai’ mari, ce sa ma bag si eu in seama? treaba lor… daca-si crapa capu’, nu vreau sa fiu prin preajma!

  fatarnicia cleioasa m-a facut sa absentez 2 Duminici! 😀 😀 😀 …si-am tot scris si de aia, dar acolo n-am dat cu bata-n nimeni, poate de-aia n-ai bagat de seama. Nu s-a simtit nimeni cu musca pe caciula („frate, noi suntem sfinti!” 😀 ) si n-a strigat nimeni „AU-AU”.

  Cu Doru Radu, mi-a fost lene sa mai povestesc filmu’. Asta e! 🙂

  cu Romuluss ma intalnii chiar azi, dar a cetit el ce=-ai scris!

  si rad, draga Razvene, uneori pe sub mustete, e drept, totdeauna cand treci!


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: