Publicat de: ciprians | 2 04 08

Dl. „Metronom al inexactitatilor” II sau cum sa cenzuram eficient

Cunosc un un tip – introducerea asta e uzuala, nu?il cunoasteti si voi, probabil, care daca nu starneste sau intretine polemici, face clasamente, topuri, s.a.m.d., iar daca nu le face el, le preia din alta parte. E ceva rau in asta??? Da, in prima parte, da! In a doua, nu – doar ca atat eu, cat si Cosmin Pascu i-am atras atentia ca e cam subiectiv (daca e el pe pozitia 92, publica Top 100, daca e pe pozitia 49, publica top 50 😀 ). Pe mine m-a cenzurat , nu mi-a dat drumu’ la comentariu si nu vad alt motiv decat ca uneori vad lumea mai mult patrata decat rotunda. 😀 N-am cenzurat pe nimeni in cele 3 luni de existenta blogosferica si nici n-am s-o fac, atata vreme cat nu contin injurii/injuraturi.

Nu exista – totusi – o legatura directa intre libertatea pe care-o pretindem si cea pe care ar trebui s-o oferim? Ce inseamna a bloca un comentariu care tinteste – in limitele bunului simt – spre propria-mi persoana sau spre derapajele mele? Este sinonim cu bagatul pumnului in gura? Daca da, si cam pare a fi asa, cat din bagatul pumnului in gura – la orice nivel, nu numai fizic – este crestinesc? 😀 Cam uitam ca nu suntem infailibili, obiectivi, evlaviosi, ca totul e o lupta cu firescul, pamantescul din noi.

Si eu m-am tot luptat – imi statea de mult in gat – cu dorinta de a face publica cenzurarea mea. Este prima data…iar daca am castigat sau nu lupta, inca nu stiu. Dar cel putin am defulat un piculet 🙂

omul-calculator.jpg

PS: poza nu trimite la persoana cuiva, e pur si simplu haiosa si cam reflecta evolutia prognozata a omului postmodern. 🙂


Răspunsuri

  1. Ai observat bine Ciprian.
    Asa face dumnealui si nu e corect.
    Marturia e propriul sau blog, daca nu-l modifica intre timp.

    Ce e rau e ca…

    Stim noi!

  2. poza imi aminteste de o gluma:-tata ii spune baiatului „adu-mi te rog cipul ce pe calorifer te rog!”-„da tati! ….dar ce este acela calorifer?”

  3. Cipri draga – nu ai inteles esenta – sunt oameni mari si oameni mici, oameni care se pretind mari si oameni care sunt mari, exista cale ingusta si cale larga, exista razboi psihologic stil picatura chinezasca, oricat de inteligent ar fi eu il consider o prostie.

    Ca sa intelegi pe cineva trebuie sa faci un jump in his/her shoes. Ei de acolo vei vedea lumea altfel. Incearca sa te pui in papucii persoanei respective , in izmenele lui (cum ziceai intr-un post recent – la care am fost f bine dispus ca imi plac izmenele si tzitzoshi 😀 is tare funny da caldurosi 😀 ).

    Barna Cipri, barna e devina – luptele de tipul asta eu le vad cum zic americanii – „cheap shot”. Eu ma gandeam la Pruteanu, om f inteligent, om de efect – l-a atras politica si asta a fost un cadru care l-a schimbat f tare, defapt a accentuat raul din el care probabil era in stare latenta in el dar nu se manifesta.

    Unii vor sa fie sefi (vai ce urasc sefia) dau mana cu cel rau doar sefi sa fie doar rating sa aiba.

    Ce poti face atunci cand ai o gloata de oameni care creaza comentarii articole puternice si tu practic nu te poti detasa clar fata de ei ci esti tot in block – poate printre primii dar nu detasat la distanta. Solutia e ca in competitii , iesi – rupi ritmul si toti te vad. Eu cred ca a ales ruperea de ritm ca sa fie vazut sa sara in ochi. Sti ca ruperile astea de ritm se realizeaza prin incalcarea regulilor de baza nu?

  4. Romuluss,
    iti prezint ceva fff interesant din propria optica.
    Eu nu-l pot vedea asa pe Pruteanu. Atat de mult m-a fascinat nivelul maiestriei sale in domeniul literaturii, lingvisticii si webului, incat nu m-am lasat „prins” de slabiciunile lui.

    Toti avem slabiciuni. Ilie avea aceleasi slabiciuni ca si noi, dar a avut credinta de o calitate superioara.

    Asa si cu Pruteanu. Avea omul slabiciuni, dar avea ceva in plus, de calitate.

    Imi doresc sa am maiestria si perseverenta lui Pruteanu, in domeniile in care activez, dar mai ales in cel spiritual. 🙂

  5. Romuluss,
    iti prezint ceva fff interesant din propria optica.
    Eu nu-l pot vedea asa pe Pruteanu. Atat de mult m-a fascinat nivelul maiestriei sale in domeniul literaturii, lingvisticii si webului, incat nu m-am lasat „prins” de slabiciunile lui.

    Toti avem slabiciuni. Ilie avea aceleasi slabiciuni ca si noi, dar a avut credinta de o calitate superioara.

    Asa si cu Pruteanu. Avea omul slabiciuni, dar avea ceva in plus, de calitate.

    Imi doresc sa am maiestria si perseverenta lui Pruteanu, in domeniile in care activez, dar mai ales in cel spiritual. 🙂

  6. Draga Pety sunt de acord, si pentru mine anumite aspecte ale vietii prof Pruteanu le las in conul de umbra. Am pastrat vie imaginea unui om talentat,perseverent, autodidact si dotat cu o inteligenta sclipitoare.

    Am spus si de latura mai putin placuta a vietii sale pt ca f multe referiri la domnia sa au adus in discutie doar aspectele sale ca si politician, si alte cateva care nu imi permit sa le amintesc pe acest post. Da ele nu pot fi negate, dar pot fi trecute in conul de umbra.

    Pentru mine pastilele sale, personalitatea sa au fost un resort care m-au motivat sa studiez si l-am perceput cum zici tu ca un model de maiestrie in multe domenii.

    „Imi doresc sa am maiestria si perseverenta lui Pruteanu, in domeniile in care activez, dar mai ales in cel spiritual” – wishul tau este si al meu 🙂

  7. 🙂

  8. Cipri draga, incep sa devin rau, ma intreb daca sunt pe calea buna sau nu. In raport cu persoane de felul celui despre care vb aici mai scap cate un morote zuki, un yoko tobi geri asa scurt da dur. Exista atatia imbecili care sunt capabili doar de a ponegri a face mistocareala de joasa speta, sunt demolatori in alte cuvinte. Ma tot gandeam cu trebuie procedat cu prostul si cu imbecilul – da da nu e gluma, zilnic intalnim cativa cu care intram in raport si dar crestinismul ma determina sa fiu calm, zambitor, sa le zic God bless you, in schimb am impresia ca ei ne considera un fel de fraieri pe fata caruia scrie – scuipati aici ! .

    Framantarea mea e serioasa pt ca exact asa se intampla cu „minunatii” de crestini pe care ii intalnim.

    Daca fac cateva miscari rapide si le spun ce merita (totusi nu trec de o anumita bariera a limbajului) sau aplic cateva miscari de tip geri scap de ei in general dar nu ma simt bine apoi.

    Am auzit vehiculata des atitudinea de ignorare a lor, ok ii ignori si iei dau pana esti doborat. Practic sa stai cu garda sus si in corzi fara sa dai deloc e KO sigur pentru adversar.

  9. Tocmani citisem pe un blog niste interventii politienesti a Metronomului, uff iar m-am doftorit, Emetiral, Diazepam, Antinevralgic. Ma tem ca am exagerat cu medicamentele dar era nevoie 😀 .

  10. draga Romi, ti-am spus ca eu boicotez blogul dl. Cristalin, nevizitandu-l! iar interventiile lui ma lasa rece, atata vreme cat se erijeaza in autoritate neautorizata de nimeni. 😦


Categorii