Publicat de: ciprians | 6 04 08

David a slujit celor din vremea lui. Dar tu?

Am auzit in seara aceasta o predica in care a fost inserat la un moment dat versetul acesta din Faptele Apostolilor 13:36 „Si David, dupa ce a alujit celor din vremea lui, dupa planul lui Dumnezeu, a murit, a fost ingropat langa parintii sai si a vazut putrezirea„. David, dupa planul lui DUMNEZEU, trebuia sa-si serveasca generatia cu ceea ce a primit ca si talente, abilitati, daruri. O viata plina de aventura si adrenalina, de impliniri si esecuri, de vai adanci si coline inalte – o viata concentrata intr-o expresie fada, banala :”a slujit celor din vremea lui”. Omul dupa inima lui DUMNEZEU, cel ales sa fie imparat pe cand era inca un baietandru si pazea oile, omul care a repurtat o biruinta care a devenit emblematica in luptele inegale si injuste de peste veacurile ce i-au urmat, omul acesta a urmat un plan atat de simplu si de umil: si-a slujit generatia. Prin fiecare fapta buna, prin fiecare realizare , el si-a servit generatia, a condus la emanciparea ei, la iesirea ei din mazga si anonimatul intunecat al necredintei, din incertitudinea si instabilitatea politica -in cele din urma. Ei, veti spune, dar au fost alte vremi…. poate ca da, dar David ar fi fost la fel si in zilele noastre sofisticate, nu credeti?

Intr-o perioada in care din ce in ce mai mlt se pune accentul pe viata particulara, pe religiozitate personala, pe descurcare pe cont propriu, pe patratelul individual, intr-o astfel de vreme suntem chemati fiecare dintre noi sa ne servim generatia. Cu ce avem mai bun, cu ce facem mai bine, cu mentalitatea noastra transformata de Duhul lui Dumnezeu, cu actiunile noastre care sunt pe invers fata de curent, cu vorbele noastre care trebuie sa devina alifie tamaduitoare, chiar cu un zambet cald ce vine dinspre Dumnezeu.

Investitia in comoara din CER trece, cred eu, neaparat prin ograda vecinului, prin banca colegului de scoala, pe la biroului tovarasului de lucru. Nu ne putem eschiva, nu putem eluda aceasta traiectorie: pentru a deveni posesorii bogatiei nedigerabila de viermi 😀 , trebuie sa ne conformam planului Celui Atotputernic. Adica sa ne servim generatia in care traim, in care ne-a asezat DUMNEZEU. A LUI sa fie slava-n vecii vecilor!

Anunțuri

Responses

 1. ”A slujit celor din vremea lui” este cred cea mai inalta distinctie pe care o poate da Dumnezeu unui om pe pamant.

  Ma gandesc doar ca Dumnezeu, intelegi Dumnezeu a declarat despre David, deci nu oamenii ci Dumnezeu prin Duhul Sfant.

  Uite un tzel pe care ar trebui sa ni-l punem, nu case, vile, firme, facuta cu compromis cu ticalosie cu pacat greu.

  In biserici cand intri cei care sunt cinstiti sunt cei cu masini luxoase, cu averi considerabile, manageri de firme gigant.

  OK multi au asa ceva – Romania este intr-o faza de gradinita in domeniul afacerilor, deci suntem mici si totusi mandri. Prosti dar fuduli 🙂

  Pt Dumnezeu asta este zero, ai casa si masina si firma mare si ce are Dumnezeu de spus in asta?? Ai fost credincios si ai facut totul la calauzirea Duhului? sa fim seriosi cati sunt aceia care fac asa ceva la calauzirea Duhului si impreuna cu Dumnezeu? Cati?

  Da acesta medalie e intr-adevar de dorit :”a slujit celor din vremea lui”. Haide sa ne fixam aceasta ca si obiectiv – vom fi mai castigati decat altii 🙂 .

  Doar atentie Dumnezeu nu ofera usor calificative ci trebuie dedicare totala, o contopire cu Hristos .

 2. Mai greu este sa stii ca Dumnezeu ti-a dat indicatia,ti-a dat darul,…da ce te faci cu „firea „careia nu-i place nici locul, nici timpul,nici poporul…si incercam sa ne alegem noi ce ne este favorabil evident tot in slujirea Lui …
  Au plecat multimi de oameni care s-au format ca si crestini aici in tara, sa slujeasca bisericile din alte meleaguri iar aici plange pamantul din lipsa lucratorilor…….doar ma gandesc atat -doar ma gandesc de ce este asa?

 3. asta era ideea, Romi, sa ne fixam „fixatia”! 🙂
  provocarea este pt mine, este la persoana I singular.

  Rose4You: de ce nu se duc spre Est, nu spre Vest, nu? si apoi sa spuna ca nu sunt impliniti in viata de credinta. Da’ ce, pentru crestere spirituala au mers acolo, sau pt crestere in greutate? -la propriu si la figurat 😦

 4. Nu stiu Ciprian raspunsuri dar stiu ca plang cu amare lacrimi cand imi amintesc de Oltenia cat de arid este acolo pamantul…si cate zone nu or mai fi in tara noastra in care strigatul dupa oameni devotati este atat de mare…
  Sa ti se sugereze de catre prieteni ca nu te poti dzvolta ca ca lucrator(orice fel de lucrator) decat daca te comfrunti cu „problemele reale ” din „afara”..e ingrozitor de dureros…..inca mai sper(sunt unul din aia care inca mai crede in speranta)ca Dumnezeu va „scoate” barbati si femei pregatiti, scoliti care vor deveni pilonii de sprijin in miscarea evanghelica din Romania…inca mai cred.


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: