Publicat de: ciprians | 8 05 08

Crestini pana-n maduva oaselor

Cand dam cu nevasta de perete intr-un acces perfect masculin, cand traumatizam copiii prea energici pt cat le-am dat sa manance, cand injuram la coada la curent, cand ne incapatanam sa stam jos in autobuz langa o batranica cu Parkinson ce se clatina pe picioare, cand adormim in sant in propria voma, cand asteptam spaga ca sa lasam apartinatorul sa intre in spital in programul de vizita, cand chiuretam un fat de cateva saptamani, cand pretindem plicu’ pt ceva ce brusc nu se mai putea rezolva fara el, cand militam pt legalizarea prostitutiei si pt drepturile minoritatilor sexuale, cand toleram ce n-ar trebui tolerat si cand suntem intransigenti gratuit, cand … in toate acestea si multe altele, suntem crestini pana-n maduva poaselor, suntem crestini din mosi-stramosi, de la Andrei si tagma lui si pana la ultimul baiet de cartier.

Suntem crestini si cand furam, dar si cand visam: doi romani au reusit sa le cupleze, binenteles ca in Italia – care a devenit tara tuturor posibilitatilor atat pt romanii neaosi, cat si pt romanii cu doi de r. Am citit in presa de azi ca au reusit sa fure mitra si sceptrul unui episcop, iar cand au fost prinsi au declarat ca au avut o revelatie divina: Mesia se va naste la Faureni si ei erau insarcinati sa-i duca insemnele puterii. Crestini pt care a murit un Mesia si mai vor unul, macar asa, de paravan in micile cotcarii cotidiene.

Suntem crestini pana-n maduva oaselor si cand facem raul. Crestini, 99% – ne-o spun somdajele. Restul sunt liber-cugetatori la ce ar mai fi de-nfaptuit si a a ramas nefacut de crestini.


Responses

 1. Ciprian, imi place poza 🙂

  Dreptatea este cea mai dura ustensila, si asta datorita faptului ca suntem atat de neseriosi atunci cand trebuie sa practiam ceea ce credem.
  Astfel dar, atat identitatea cat si calitatea vietii noastre este asezata sub semnul intrebarii.

  Autenticitatea si consistenta vietii crestine trebuiesc readuse in discutie. In acelasi rand, cred ca trebuie sa discutam si despre coruptia Bisericii Crestine, care a devenit o bariera pentru cei slabi.

  Cosmin

 2. mama: „nu e bine sa minti ca te vede Dumnezeu”
  Nu-i adevarat – raspunde copilul, „nu ma vede nu are cu sa ma vada din tablou”….ce sa mai raspunzi?_evident am inceput iar de la Adam si Eva….dar oare cati parinti mai au rabdare,mai observa ,cat sunt de indoctrinati copii cu „religiozitate”…fiindca eu cred ca ar fi corect sa se spuna suntem religiosi 90%-crestini mai putin …Nu stiu dar atat timp cat in scolile de stat va fi o singura religie si aceea bazata pe icoane si sfinti mai mult decat pe viata lui Isus Hristos…asa va fi crestinatatea „dintre noi.”

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  deja ma gandesc cu groaza la cele ce le vom avea de confruntat cand ne va creste fetita mare! e atata perversiune si uraciune in dialogul dintre copii si adolescenti. 😦


Categorii

%d blogeri au apreciat: