Publicat de: ciprians | 30 06 08

Daniel Farcas a dat lovitura

Am aflat din trei surse ( de la impricinat, de la DanutM si de pe site-ul editurii) despre o mare realizare cu care ne putem mandri: Daniel Farcas a castigat premiul I.P. Culianu pt debut, editia a III-a decernat de Editura Polirom. Daca dupa sustinerea cu succes a tezei sale de doctorat la Paris , se mai chestiona cineva asupra meritelor acestui tanar ganditor, aceasta realizare are doua dimensiuni pozitive: va intrerupe sirul dubiilor asupra valorii lui si-i va juca rolul de promotor.

Preiau si eu comunicatul editurii Polirom:

„Concursul de debut „I.P. Culianu”, ediţia a III-a,

organizat de Editura Polirom, şi-a desemnat cîştigătorul

Cîştigătorul ediţiei 2007 a Concursului „I.P. Culianu” este Daniel Fărcaş, doctor în Filosofie medievală al Universităţilor Paris IV-Sorbonne şi „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, cu lucrarea Meister Eckhart. Misticul din căuşul ochiului. Premiul este în valoare de 1.000 euro, manuscrisul urmînd să fie publicat la Polirom.

Concursul de debut „I.P. Culianu” se organizează anual, premiul fiind acordat celei mai interesante lucrări din domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalităţi, antropologie, ştiinţe socio-umane (psihologie, sociologie, istorie, ştiinţe politice, studii de gen, asistenţă socială), comunicare, relaţii publice, studii media.

Cîştigătorii ediţiilor anterioare au fost: Adela Toplean, Liviu Bordaş, Gabriel Troc, Catrinel Popa şi Lucia Simona Dinescu. Juriul concursului este alcătuit din Tereza Culianu-Petrescu, Dan Petrescu, Liviu Antonesei şi Silviu Lupescu.

Manuscrisele pentru ediţia a patra pot fi trimise pe adresa editurii pînă la data de 31 octombrie 2008 (data poştei). Plicul, pe care nu va fi menţionat numele expeditorului, trebuie să conţină un exemplar al manuscrisului însoţit de un motto, cd-ul cu textul manuscrisului în Word şi, într-un plic sigilat inclus, motto-ul ales şi CV-ul autorului.

Daniel Fărcaş (n. 1975, Oradea) a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi, ulterior, Facultatea de Litere, specializarea Filologie modernă şi clasică (franceză-greacă veche), a aceleiaşi universităţi. A făcut studii postuniversitare la Universitatea Paris I, specializarea Istoria filosofiei, şi a beneficiat de burse şi stagii de pregătire academică şi de documentare în Franţa. În ianuarie 2008 a obţinut titlul de doctor al Universităţii Paris IV-Sorbonne cu teza „Transcendentalul şi discursul teologic. Metafizică şi analogie la Albert cel Mare şi Meister Eckhart” (coordonatori Jean-François Courtine şi Andrei Marga). A publicat numeroase studii şi articole în Studia Universitatis „Babeş-Bolyai, Caietele Echinox, Familia, Orma, Vatra, Verso ş.a. şi a colaborat în calitate de cercetător la elaborarea unor studii de specialitate. În prezent, este director executiv al Editurii Hypogrammos din Oradea. ”

Draga Daniele, iti dorim sa ne mai faci astfel de bucurii! si sa-I ramai cel putin la fel de multumitor lui DUMNEZEU cum ii esti acum! Felicitari! si slava DOMNULUI!

Reclame

Responses

  1. …Ciprian…pe cand noi postari?? Te asteptam cu noutati ..Pana atunci sanatate tie si celor dragi ai tai!

  2. multumesc, Lorelei! sunt in vacanta….

  3. Ciprian, in ce domeniu lucrezi de ai asa vacante dese si lungi??? 😀 🙂 🙂


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: