Publicat de: ciprians | 24 07 08

Sa-L cunoastem pe DUMNEZEU

…asa se numeste cea mai cunoscuta carte a teologului J.I.Packer, cel putin la noi, tradusa si in romana si publicata de Editura Logos din Cluj. Am aflat de pe blogul lui Daniel Branzei – mult mai aproape de sursa – ca Packer a parasit Biserica Anglicana din Canada. Declarat de revista Times unul din primii 25 cei mai influenti evanghelisti americani, la venerabila varsta de 80 de ani – pe care a atins-o confirmand ca este un caracter puternic, vorba lui Moise – a decis ca este mai potrivit sa se dezica de directiile apucate de Biserica Anglicana in ce priveste autoritatea Scripturilor, abordarea homosexualitatii si a mantuirii. Puteti afla amanunte aici (preluat de pe blogul lui Daniel Branzei).

Intr-o vreme in care suntem presati sa ne aliniem si sa ne pliem teologia si principiile dupa ideologia momentului, in timpurile aprecierii inversate a valorilor morale, si , de ce nu, in momentul in care ni se aduc la cunostinta caracteristici pozitive ale ierarhiei, conduitei si liturghiei Bisericii Anglicane („nu spui cine, persoana importanta”) este demn de admiratie si respect onest un om vertical, aflat la asfintitul vietii si care-si risca numele, prestigiul, trecutul, construite de-a lungul unei cariere merituoase. De ce? doar de dragul cunoasterii lui DUMNEZEU? (si puterea invierii Lui -vorba apostolului Pavel).

Da, asa dorim sa-L cunoastem si sa-L reprezentam pe DUMNEZEU, indiferent de Biserica de care apartinem

„un batran atat de simplu, dupa vorba, dupa port”:


Răspunsuri

  1. Ma mir ca n-a facut-o mai devreme. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

  2. Mi-a placut mult cartea lui . Forta unei predici consta in cunoasterea lui Dumnezeu nu in cunoasterea despre EL !

  3. draga Adi, un astfel de pas trebuie bine cantarit. Dar a dovedit verticalitate si statornicie in valorile pe care le-a promovat!

    Eu n-am citit decat cartea asta, dar acum sunt f. interesat de ce-a avut el de spus…gestul acesta i-a validat mesajul!


Categorii

%d blogeri au apreciat: