Publicat de: ciprians | 18 08 08

Rusine ca sunt crestin – update

As minti daca as spune ca nu sunt pornit pe slabiciunile mele, dar si pe cela ale confratilor mei de credinta. Am multe slabiciuni, dar minciuna si ipocrizia le-am exclus dintre ele.

Sunt pornit pe multe apucaturi ne-christice cu care ne afisam in mediul inconjurator; sunt intaratat pe nonsalanta cu care gasim sa ne afisam inaintea LUI, in altar, doar pe baza unui „Doamne-Doamne” rostit subtire, de pe buze rujate cu fatarnicie.

Am pornit aceasta postare inainte de vacanta, fiindu-mi intesata memoria de exemple negative. Dar vacanta a avut un rol revigorant, tonifiant, optimizant asupra spiritului si sperantelor mele. Asa ca am sa suntez zona amintirilor gri-sumbre si am sa incerc sa scot barna din ochiul meu, in nadejdea ca acest gest constructiv, moralizator ii va motiva pe cei din anturajul meu sa-si caute paiul propriu.

Deci, fara exemple… dar am sa pun o fotografie pe care am realizat-o in Innsbruck si care ilustreaza – neregizat si neintentionat – apucaturile crestinismului contemporan: HRISTOS Cel Rastignit e inaltat in mijlocul nostru, dar noi, fiecare, avem privirile si interesele indreptate in alte directii, uitand sau ignorand TEZAURUL de binecuvantari pe care-L avem intre noi. Si asta chiar e o RUSINE!!!

Reclame

Responses

 1. Salut Ciprian,

  Ma bucur ca ai avut un concediu placut.

  Totusi, cum scapam de aceste probleme in viata crestina. Multi se uita la Cristos, iar in acelasi timp comit astfel de incidente. Crezi ca perioada lui Maleahi se aseamna cu zilele noastre?

  Cosmin

 2. Cosmine, sper ca ai avut si tu parte de odihna inerenta acestei perioade de vara!

  da, se aseamana perioadei din Maleahi, si cu cea a Judecatorilor,…aceeasi Marie, cu alta palarie.

  Ce putem face? eu pot sa-mi scot barna din ochi. Pot sa fiu un exemplu, pot sa renunt la orgoliu de dragul celui de langa mine…am multe de facut, Cosmine, numai sa vreau!

 3. Sunt(em) multi care uitam de Hristos, si ne indreptam privirile in alte directii, furati de mirajul lumii.
  Dar sunt(em) multi care ne uitam la Hristos doar pentru dobandirea bogatiei lumii acesteia. Care pozitie e mai pacatoasa?

 4. da, AdiD, evanghelia prosperitatii este mai placuta, mai atractiva decat jugul si crucea…unii privim spre EL, doar-doar ne va implini nazuintele materiale, transformandu-l in tonomat. Si cei care fac asta,auzi-vor dura sentinta „departati-va, voi cei care lucrati faradeleagea”. Nu exista cale de mijloc, iar EL nu poate fi tras in piept.
  daca revin la intrebarea ta, a doua mi se pare pacatoasa, daca cei care privesc cu interes au gustat din EL si se intorc la ce-au varsat.

 5. Ma duce gandul la Pilda fiului risipitor. Cel care nu se uita la Hristos, e fiul risipitor. Ce parere ai?

 6. da, poate fi, draga Adi! dar iti aduci aminte de pilda cu fiul ascultator si cel neascultator? traspus in imaginea postata de mine, cel care nu se uita, dar totusi face Voia Tatalui…. who am I to judge?


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: