Publicat de: ciprians | 5 09 08

A plecat El Fenomeno…s-a-ntors fenomenal

Marius Cruceru is back – o spun acum, oarecum oficial! cei care-i duceau dorul sau cei care n-ati apucat sa va inscrieti in secta lui – daca ar fi sa ne luam dupa un anume domn – puteti citi aici un interviu cu cel care a fost Patratosu’. Va veti ostoi intrebarile referitoare la o eventuala revenire a sa sub vreo forma geometrica 🙂 . Un interviu echilibrat, de bun-simt, numai bun de stins sagetile infocate ale unora. Marius a trecut intr-o alta etapa. Bine ai revenit! Mult spor si mult HAR, prieten drag!

*nota de subsol 😀 : tind sa cred ca acel Cristi S sunt eu… 🙂

Anunțuri

Responses

 1. Cipri, nu „Marius a trecut într-o altă etapă” ci „Pătră” a găsit un interlocutor „de peste hotare” şi se dă mare 🙂 Sunt repetiţii edulcorate. Singurele chestii dure, sunt nişte provocări: blogosfera evanghelică românească nu este maturizată; şi evitarea singurului răspuns care l-ar fi făcut interesant: oglinda aia de care-ţi spuneam să te fereşti, „cine e cel mai frumos din ţară”- refuzul de a nominaliza un blogrol pe care îl citeşte şi-l apreciază.
  „Pătră” în varianta „de peste Prut”- alegerea este iarăşi o provocare!- se arată zaharisit şi fără curaj, vag narcisist, numai bun pentru o luptă pe tatami-ul de care tot vorbea, la categoria „old boys”, pe care, ca un pionier ce este, a inventat-o şi pe asta, acum, pe 2 septembrie, în data interviului, şi se bate singur. 🙂
  Da, minunatule, şi eu cred că tu eşti Cristi S. Dacă vrei şi te bucuri, propun să-ţi spunem toţi aşa, de azi înainte. 🙂

 2. Razvane, ca blogosfera nu e inca coapta am sustinut-o si eu si e o chestiune logica. A raspuns inteligent la intrebarea cu blogurile, tocmai ca sa nu influenteze aprecierile in blogosfera…a mai facut-o, nu? si ce-a iesit? remember!
  Cred ca te-ar fi pomenit si pe tine, dar banuiesc ca s-a gandit ca de partea aceea a Carpatilor te stiu toti ca esti minunat si sensibil! 😀 🙂

 3. Ca bine le mai zici

 4. Lipsă de curaj nu se poate spune. Tocmai datorită curajului a scris atâtea lucruri care au deranjat.

  Iar refuzul de a nominaliza alte bloguri e o faptă elegantă pe care mulţi n-o mai ştiu face. Şi la catedră e la fel. Dacă scoatem în evidenţă persoane (comparându-le), ceea ce se transmite e că persoanele respective sunt preferate, iar altele nu. Asta reduce motivaţia de a te lupta să fii mai bun; pentru simplul fapt că ştii deja că nu eşti tu cel simpatizat şi e inutil să redresezi ceva.

  Dacă scoatem în evidenţă trăsăturile apreciabile şi de dorit, se va transmite ideea că oricine le poate avea şi poate lupta pentru ele. Că nimeni nu e exclus din cursă şi nu se merge pe favoritisme.

 5. Dragillor, nu mă înţelegeţi greşit. Dacă vreţi amănunte, ele nu se citesc printre rînduri, ci sunt exprimate la libera simţire. Iată paragraful la care fac referire:
  Unu. Zice „Pătră” către lume

  „Blogul este o chestie foarte egoistă pînă la urmă. Am descoperit că cel mai mult îmi foloseşte mie. Mărturisesc că nu m-am gîndit să slujesc altora, să fiu o lumină a secolului, să ajut prin comentariile mele la iluminarea poporului…, să ţin predici pe internet, să dau sfaturi premaritale, să ajut cu înţelepciunea foarte înaltă pe cei în căutare de pietre filozofale. Nu! ”

  Spune că nu a vrut să slujească altora, că nu a vrut să deştepte poporul, sau nu?

  Dragilor, timp de doi ani a exprimat contrariul. Vreţi citate?

  Doi: cum să spui că blogosfera evanghelică nu este maturizată? dacă sunt cîţiva „mari”, elita- şi aici nu mă număr în nici un fel, ci vorbesc de Barzilai, de Ted Pope, chiar de Mănăstireanu (deşi el are alte vederi decît ale mele), ce mai trebuie, frăţioare? Şi cîţi alţii… oricum, peste ceea ce citeşti pe blogurile politicienilor sau ale multor ziarişti.

  Citiţi punctul Unu pînă veţi înţelege că manipularea prin dragoste pare a avea efecte veşnice, totul este să găseşti o comunitate unită, pe care să o cunoşti pînă la perfecţiune şi să-i oferi mereu un motiv de adoraţie. Cînd îi spui că ai înşelat-o, ea te iubeşte în continuare pentru ceea ce vrea ea să fii.

  Marius Cruceru este un pastor şi un semiolog de clasă.

  Ca bloger, este un Matrix, după cum ai şi spus, Ciprian.

 6. Nu e nevoie de citate, Răsvan. 🙂 Uite o întrebare pe care ne-o putem pune fiecare. Tu ce ai vrut pentru blogul tău la începuturile lui? Nu l-ai vrut, în primul rând. Apoi, după o lună, două, au mai coincis perspectivele, viziunea blogului?

  Mi se pare de aşteptat să se schimbe raportările faţă de propriul blog, pentru că nu ştii de la început cum vor evolua lucrurile şi ce va însemna acest lucru pentru scrisul tău.

  În privinţa nominalizărilor, e bine că sunt acei câţiva. Însă cred că primavara nu se lasă convinsă atât de repede. Din păcate. Ar fi mai simplu să fie aşa. Însă comparativ cu toţi evanghelicii care existăm în blogosferă, e puţin.

  Şi ar mai fi o chestiune. Cred că accentul cădea acolo mai mult pe deontologia dialogului dintre bloggerii evanghelici, nu numai pe relevanţa pe care o pot avea şi o au articolele. Felul în care se dialoghează, se susţin ideile, se relaţionează. Aici am văzut eu accentul cel mai puternic.

 7. Razvane, am si eu o intrebare: daca Patratosu e NEO, cine e agent Smith in toata matricea asta? eu am pe cineva in minte…dar nu spui! 😀

 8. El însuşi, fireşte! 🙂

 9. Cipri, tind sa cred ca acel etc. sunt eu 🙂 🙂 🙂

 10. Cred ca vor sa inchida iarasi astia OTV .
  O sa avem si noi de pierdut ca sambata si duminica dimineata sunt emisiuni crestine . La OTV se uita multi romani de toate felurile .

  OTV in zilele acestea . Serile , noptile astea la OTV explica , destainuie multe numai Diaconescu .

  Cu bune si cu rele totusi OTV si -a avut rostul si locul sau in desteptarea Romaniei .

  pentru multi OTV-ul este o solutie pt a supravietui mizeriei din jur .
  Sa ne amintim de teroarea REA care domnea in Romania intre 2001 – 2004 . Din partea lui Adrian Nastase , premierul romaniei la acea vreme , si grupurile de interese ( mai mult externe ) care lucrau prin el si oamenii lui .

  Remember 12 sept. 2002 , dictatura Terorii .

  OTV se poate asemana si cu Patratosu care pana la urma a fost interzis , fara gluma .

 11. mai, Cllod, da’ smerit mai esti! 😀 😀 😀

  Leule, s-ar bucura Patratosu’ sa stie ca-l asemeni cu OTV! 😀 ..inteleg ce-ai vrut sa subliniezi, dar chiar nu stiu amanunte, l-am oprit cand a vrut sa-mi povesteasca! dar stiu ca un anumit care ma sicaie si pe mine, l-a facut sa se hotarasca mai repede!

 12. Nu se intoarce Patratosu la bloguiala. Cel putin eu asa cred.

  E o noua etapa cu alte scopuri care nu se potrivesc spiritului ludic al tinerelului „paralelogram cu laturile egale”.

  E dreptul fiecaruia sa experimenteze o noua „figura geometrica”, avand ceva arginti la tample.
  🙂

 13. Nu se intoarce in mod oficial , vizibil .

  Dar nimeni nu-l poate impiedica sa-si promoveze anumite idei pe internet si pe Bloguri daca are ceva nou si inovator de zis .

  Ar fi o naivitate sa ne inchipuim ca daca are ceva mai sugubat mai scandalos mai distrugator de zis ( care de la amvon nu poate fi zis ) nu va aparea pe Bloguri . Fie sub pseudonim fie scriu altii pe bloguri in locul lui .

  Atentie , Patratosu exista , si este printre noi .

 14. @Pety, aproape credeam ca m-ai uitat! s-a-ntors deja la bloguiala, dar la o alta scara, in alte dimensiuni! 😀 doar e ca NEO, nu? 😀 😀 😀

  @Leule, interesant punct de vedere! dar asta implica, nu-i asa, ca in Marius Cruceru nu s-a schimbat nimic o data cu renuntarea la Patratosu’?
  aia cu atentia e tare: de parca ai spune ca a si venit Invierea – ca pe vremea lui Pavel! 😀 😀 😀

 15. Cred ca s-a schimbat ceva in Marius , dar in sensul ca este mai matur , intelept si cu putere reala de impact . Cred ca incepe sa- L cunoasca tot mai bine pe Dumnezeu .

 16. Marius s-a copt ca un strugure de Cotnari,asta e.
  A vazut dihonia blogareasca si s-a dus…ca dacii ,,sa moara putin”.
  Acum l-au resuscitat si…e chiar mai ok.
  Adica,,da mai bine la imagine”
  Marius va fi,oricum,vesnic tinar,indiferent de ninsoarea din decembre.
  ,,te uita,cum ninge,la timple…
  Nu ride priveste la blog…”
  Sau toate pe blog,imi sint sfinte…
  dar,nu mai e ca inainte.
  Sintem predestinati sa nu putem fara el.
  Tare mare iubire blogareasca a stirnit eruditul conferentiar UEO.
  Sa fie iubit atunci ca Ionatan de David,asta ii uram acum,cind cunoasterea creste si agape e in scadere.


  Sa

 17. @leule, nu stiu ce sa zic cu puterea mare de impact…oare are pe cine impacta? suntem cam schismatici noi, evanghelicii!

 18. Toti romanii sunt schismatici , si ateii , si comunisti au fost schismatici . Si ortodocsii au devenit si schismatici si vor deveni si mai si .

  Ma refer la impact de calitate , dupa voia Domnului Bibliei nu la impact de cantitate apreciat si laudat de milioane de oameni , de fii oamenilor .


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: