Publicat de: ciprians | 18 10 08

Violenta pe stadioane

Este din ce in ce mai frecventa izbucnirea animalica a suporterilor oricarei echipe, c-o fi nationala, c-o fi de club, c-o fi din emisfera sudica, c-o fi din cea nordica. Care or fi motivele? stressul, alimentatia, aplatizarea si stereotipia zilnica, respectiv defularea necesara pe stadion si in jurul lui?

Nu ma pot opri sa nu ma intreb: pana unde se va ajunge? si cum vor fi stopate ?- asta in cazul in care pot fi stopate aceste manifestari „perfect barbatesti”.  Ma intreb: tipul care are bata de baseball in masina, o  tot ala care loveste cu dala in cap cameramanul jandarmeriei de la Cluj?

voi ce credeti? v-ati pus astfel de intrebari?

…sunt destui bizoni in viata de zi cu zi, nu doar in trafic !  🙂


Responses

 1. astazi va trebui mai mult ca oricand ca oamenii sa fia atinsi si sa li se explice o Biblie simpla nu simplista si practica , care sa functioneze .

  Asta este foarte usor dar si foarte greu . Pentru ca nu oricine are putere si autoritate de sus . Pentru asta trebuie curaj si adevar .

 2. Pentru asta trebuie martiraj aici acasa mai intai , in inima imperiului sau Marilor imperii daca-s mai multe .
  As spune chiar ca este usor orice martiraj intre inapoiat , canibali , etc … chiar si sa stai zeci de ani intre ei . Pentru ca mai usor oricum sa fi fruntas in sat decat fruntas la oras .

  Sa mori zi de zi urat de lumea buna , intelectualitate , prieteni , rude , familie . Asta a facut Isus , asta se cere . Asta e lupta cea buna .

  Pavel si altii nu prea am auzit sa predice la cei foarte primitivi ( Asta e treaba imperiilor , imparatiilor lumesti care cuceresc oricum cu forta armata , doar teritorial , lumea a 3-a . asta nu inseamna ca imperiile ca si acualele SUA si Rusia fac munca misionara si misionariat ) .
  Deabia dupa ce teritorii noi sunt cucerite de Cezar si imperiul omului extins , sunt chemati copiii Domnului sa le cucereasca inimile pt Hristos .

  Ce va spun eu nu o sa prea auziti pr4edicandu-se pe la Bisericile oficiale , institutionale .

  Poate unii vor spune de apostalul Toma , care a predicat si a murit ca martir in India . M-am gandit si la Toma .
  Credeti ca in India nu exista cultura , scoli si civilizatie in acea vreme ?
  Eu cred ca nu a predicat printre primitivii de acolo ci printre cei cultivati care la randul lor puteau sa aiba influentza mare , mai departe .

  Adaug asta . se banuieste chiar ca unii din magii veniti sa se inchine pruncului Isus erau din China . Ma gandesc eu , de ce nu si din India , Mongolia , Siberia sau Japonia ?
  Nota : Nicaieri nu se spune ca erau doar 3 magi .

  http://danutm.wordpress.com/2008/10/16/sa-fi-venit-oare-magii-din-china/

 3. Bănuiesc că îţi mai aminteşti de campionatul din SUA din ’94, când a fost omorât columbianul Escobar din cauza unui autogol… Atunci dădeam examen de admitere în clasa a 9-a; ştiu că am fost şocată, deşi auzisem şi până atunci de violenţă pe stadioane. Păi… se poate mai de parte de atât…?

  De ce… pentru că fotbalul e cadrul care adună „libertatea” de manifestare: acolo se poate huidui fără să li se scadă media la purtare, pot bea şi scuipa seminţe fără ca soţiile să le reproşeze că fac mizerie, pot striga fără ca părinţii să le facă semn cu degetul…

  Şi în viaţa de zi cu zi, chiar aşa…

 4. Sigur ca imi amintesc, Camix! Am fost ingrozit de tesaturile din jurul acestui sport. Si am fost de-acord cu gestul lui Topescu de a nu mai comenta meciurile de fotbal – in semn de protest. Atat a putut el face, dar a facut!

  Turcu de la Dinamo sustinea ca Badea plateste huliganii sa-l injure pt a-l indeparta de la echipa. Si nu pare o aberatie afirmatia lui.

  Indivizii care se tranforma-n huligani pe stadioane, nu pot sa-si revina la normal in viata de zi cu zi. Chiar si in poveste, dr. Jekyll ramane mr. Hyde pana la urma.

 5. @Leu: multumim pt comentarii!

 6. acuma imi dau seama ca e foarte potrivit cuvantul BIZONI :
  http://www.gandul.info/gandul-rau/ultrasii-domnului.html?3899;3399504


Categorii

%d blogeri au apreciat: