Publicat de: ciprians | 22 10 08

De ce scârţâim?*

Pt că ni se pare că , daca avem rezultate intr-un domeniu, este subinteles şi de asteptat sa fim bagati in seama, ba chiar ne asumam infaibilitatea  si in alte domenii, in care – de cele mai multe ori – suntem diletanti.

Pt că ceea ce facem noi este întotdeauna mai important, de o anvergură mai mare si mai profi realizat decât orice ar face oricine altcineva.

Pt că, daca ni s-a confirmat ca am judecat corect şi pertinent o situatie, considerăm că judecata aceasta se extrapoleaza, se intinde ca o pata de ulei peste toate judecatile noastre ulterioare, de oricand şi din orice circumstanta.

Pt că, indiferent ce fac ceilalti si cu ce rezultate, suntem setati sa credem ca ceea ce facem noi este cheia de bolta, piatra unghiulara, centrul importantei universale.

Pt că, imbolditi de eu, lasam subiectivitatea sa ne formateze sistemul de operare al ratiunii si sa stearga orice (aşa-zisă)eroare care  apare prin ciocnirea cu alte argumente.

Pt că, odata ajunsi in aceasta faza, urcati pe un soclu pe care doar noi il vedem, asemeni hainelor invizibile ale imparatului din basmul lui Andersen, nu ne sfiim sa persiflam, sa jignim, sa porcăim.

Pt că cele de la punctul  anterior, nu numai ca nu ne mai deranjează, dar chiar ne fac placere şi se metamorfozează  intr-un drog pe care-l căutam cu însetare, indiferent de consecinţe.

Pt că, cu toate ca scârţâitul ratiunii noastre deranjează sonor pe toată lumea, nouă ni se pare o muzică de-a dreptul divină, care ne elevează spre zone angelice.

Pt că, indiferent de intensitatea scârţâitului, nu mai reuşim sa pricepem amploarea defecţiunii interioare, iar asta e cea mai sigura cale spre pierzare.

* aceasta postare o scriu cu gandul la un anumita postare a zilelor noastre care ţine loc de defulare pt unii, pt altii. Pt ca blogosfera evanghelica scârţâie cand pisica hrăneşte şoarecii zburdalnici de pe mese.


Responses

 1. off topic . Bancherii si firmele de asigurari sunt cei mai hoti in Romania .

 2. Ce-ai patit, Leule? desarta-ti tolba sa pricepem si noi!

 3. N-ai ceva ulei de uns?

 4. Mda. Unfortunately.

  Şi pentru că nu ne dăm seama ce mireasmă de flori răspândim între ceilalţi şi apoi ne mirăm că ne huiduie şi că nu vor să devină ca noi. Pentru că… la ce bun să devină…

 5. @ Ciprian s
  Eu nu am patit nimic , dar ma gandeam asa pentru altii , ca fiind o perioada de criza mondiala ( sau mai multe feluri de crize : morala de lideri . Ca si asa tot ii aud pe pastori si mai nou si pe americanii laici ca este o criza de LIDERI , nu sunt lideri ) toti incearca sa profite fiecare cum poate .
  Ne fura si astia la pompele de benzina , la facturi de etc , supermarketuri dar cei mai tare ne fura Speculantii = bancherii prin definitie . Astia nu produc nimic , pentru mine sunt non valori .

  Ei nu aduc nimic nou , util , o inventie ceva . Nu aduc plus valoare , din contra profita de slabicinile celorlalti de aceea ce fac BANCILE este furt .
  Si daca specula si aceste Banci sunt in Romania , este cu atat mai grav, s-a intalnit Dracu cu ma-sa , este specula – furt la patrat .

 6. @Camix: fiecare padure cu uscaturile ei! nici noi n-am vrea sa ne asemanam cu betivii din santuri, dar cu Plesu sau Monica Lovinescu (cand era vie, bien sur 😀 ) ? da, tre sa avem grija la scartait….

  @Leule, ma bucur ca esti intreg si ca n-ai luat vreo teapa! auzisem la radio de un tip care imprumutase de la o banca (nu spusese care) 50.000Eu si avea de returnat 400.000. Incredibil!

 7. chiar ca INCREDIBIL . banuiesc ca 400 000 tot de euro . deci de 8 ori mai mult .

  Sper sa-i fi dat deja in judecata sa-i sa-i dea in judecata si sa-si ia si altfel de masuri pt a-si obtine dreptatea . Ca in Romnaia trebuie luptat pt dreptate pe toate caile . Romnia e o tzara cu legi nescrise , legile scrise , cele oficiale fiind din pacate pentru naivi ( nu-mi place sa zic fraieri ) .

  Sper ca din toate astea romanii sa iasa mai uniti si mai smeriti . Cred ca prin astfel de ” surprize ” pe care Domnul le permite oamenii sunt obligati sa lase mandria la oparte si sa se uneasca spre ceva constructiv , nu doar la petreceri , manele , si bascali , sport fanatic( fotbal fanatic mai ales ) , violenta , etc .
  Ne obliga sa nu mai fim increzuti , sa nu ne ingamfam si sa nu ne mai incredem in noi sau in alti oameni .
  Sa speram ca tot raul -nspre bine .

 8. PS: am auzit ca unii , cei drept , putini , au dat in judecata bancile si au castigat ( nu stiu ce si cat de mult ) .

 9. da, Leule, am auzit ca tot mai multi romani folosesc aceasta cale pt a-si face singuri dreptate! si sunt indreptatiti!


Categorii

%d blogeri au apreciat: