Publicat de: ciprians | 25 12 08

Un an de blogosfera

Implinesc un an de blogosfera; vazui cum isi facura unii si altii evaluarea: unii mai bine, altii mai frumos  🙂   Nu vreau sa-mi fac  evaluarea, cel putin nu in public. Ce am observat la nivelul blogosferei evanghelice – si eu m-am incadrat in curent – e ca s-au succedat  doua etape: era dominata de Patratosu’, in care eram toti fascinati de blogul lui si de atmosfera creata in jurul lui;  eu m-am initiat in blogosfera dupa ce am citit un interviu al lui Badilita in care vorbea laudativ la adresa lui Marius, am dat search pe google si am ajuns pe blogul lui, lansand primul comentariu – undeva prin septembrie-octombrie anul trecut.  Si apoi, dupa tot felul de momente controversate – care au creeat  tot felul de stari si interpretari in sanul tezaurului de crezuri si opinii ale evanghelicilor de pretuntindeni – a venit si era post-Patratosu’, dominata de cativa  mai acatari…carora le dorim la mai mare!

Implinesc un an de blogosfera intr-un moment nu tocmai fast al existentei mele. Implinesc un an de blogosfera la cateva zile dupa ce am facut prima constatare de deces si actele aferente, intr-o garda la Ambulanta: e usor a vorbi despre finitudine, despre moarte – ca si concept filosofic, si cu totul altceva sa fii cel care efectuezi constatarea legala a decesului cuiva care a fost sotie, mama, etc…as vrea sa va expun prin ce am trecut (si nu ma consider un tip sensibil!), dar am inteles ca fiecare percepe, proceseaza si intelege fiecare  aspect al existentei in nota/cheia proprie. E greu sa ne acordam, chiar daca in aparenta sustinem ca o facem.

E interesant sa ai blog, sa „existi” si intr-un alt spatiu, sa lasi ceva in urma – si in acest ceva intra o gramada de chestii care nu si-ar gasi nicicand si niciunde corespondent in lumea  literelor.  Merita sau nu?

Imi plac cateva bloguri, nu fac nominalizari; imi displac alti bloggeri (pt infatuare, autosuficienta, prost-gust, veleitati, nepotisme), dar per ansamblu, consider ca blogosfera evanghelica are un rost si oarecare consistenta, dar cred  ca e puerila, ca are nevoie de timp pt a se decanta, a se aseza. Pt a se acorda…daca asta e posibil.

Am avut cateva conflicte de-a lungul acestui an, dar am si incropit  relatii pe care, altfel, n-as fi reusit. Mi-am propus sa fac mai multe, iar acest an m-a ajutat sa invat sa nu-mi mai propun atatea…si nici sa nu mai astept atatea de la altii.

Cam atat…. Sarbatori fericite impreuna cu ISUS HRISTOS!


Răspunsuri

 1. Uite, că îţi fac eu primele urări…Sărbători fericite printre oamenii care-ţi sunt dragi şi multe articole inspirate la anu şi la mulţi ani!

 2. Sarbatori cu veselie!

 3. Asta e generaţia „1”! Suntem câţiva care ne-am născut virtual în jurul aceleiaşi date sau perioade (eu mai am puţin, încă puţin).

  Foarte triste circumstanţele aniversării tale. Greu de decis când să opreşti încercarea de re-chemare la viaţă.

  Totuşi, aş vrea să simţi bucuria de a-ţi fi petrecut un an scriind despre lucruri ce pot rămâne în urmă. Eu te sărbătoresc aşa, ca pe un medic pe ambulanţă 🙂

  Să ai inspiraţie, Domnul să te ghideze la fiecare pas!

 4. @Spera: multumesc de urari! ti le intorc cu stima! ..nu stiu ce va fi la anu’, dar am cateva proiecte importante, iar blogul e la urma-rau! 🙂

  @Camix: multumesc de incurajari! (esti de-a dreptul tonica!)si de imaginea – e superba, banuiesc ca e si gustoasa! 🙂 multumesc

 5. „La mulţi ani!” Ciprian, cu blogul tău cu tot.
  Ce pot să-ţi spun?, poate doar că eu intru mai des pe blogul tău decît postezi tu? Fiind în categoria celor care te iubesc şi nu în aceea a celor care te urmăresc 🙂 , eu zic că e „de bine”, nu?

 6. Va doresc Un An Nou fericit , sanatate si o evlavie constanta in lucrarea Domnului !

 7. La mulţi ani pentru blog! Un An Nou fericit şi întru toate binecuvântat şi celui ce a ostenit la blog! Cât mai multe articole de folos pentru toţi cei ce le vor citi!

 8. La Mulţi Ani. Si multe binecuvânatări pe toate planurile.
  AD HOC IPSUM CONSTITUTA
  AD MAIOREM DEI GLORIAM

 9. La multi ani cu sanatate si multe binecuvantari in 2009.
  La multe accesari si blogului …
  Sa fii fericit, sa fii implinit, sa fii plin de intelepciune si sa iti poti realiza proiectele.

  Un an nou fericit !

 10. Cipri,

  iti urez si eu La Multi Ani atat in spatiul virtual cat si in viata reala.

  Vorba lui Rasvan, sunt unii care intra mai des pe blogul tau decat postezi tu 🙂 , poate de la anul reusesti sa intri intr-un ritm mai cadentat cu vizitatorii tai 😀 – sper 😀

  Multe binecuvantari tie si familiei tale!

 11. Îţi doresc multe binecuvântări şi în 2009.
  Şi să continui să alergi înainte spre ţinta chemării cereşti!

  Mult har!

 12. Va multumesc de urari si vi le intorc cu drag!
  Va doresc un an 2009 plin de binecuvantari!
  LA MULTI ANI!

 13. Ma alatur si eu celor care ti-au urat la multi ani. Intotdeauna am vrut sa fiu medic sau sa am de a face cu medicina insa darurile mele nu au mers in aceasta directie niciodata. Bucura-te de locul in care ai fost dus, Dumnezeu este mai aproape de tine decat poti vedea intre sala de urgenta si ambulanta. Iti doresc un an 2009 cu cat mai multe persoane salvate.

 14. Cred ca ceea ce ma face sa scriu e un paragraf pe care parca l-am scris eu.. „E interesant sa ai blog, sa “existi” si intr-un alt spatiu, sa lasi ceva in urma – si in acest ceva intra o gramada de chestii care nu si-ar gasi nicicand si niciunde corespondent in lumea literelor. Merita sau nu?”

  Intotdeauna mi-au placut evaluarile. Nici eu nu am blog mai vechi de doi ani, dar nu de putine ori m-am tot gandit la rostul lui si la ce inseamna pentru mine. Tin si eu concluziile pentru mine, insa la un moment dat chiar mi-am sistat blogul pentru doua luni. Hotarat sa trag asa niste concluzii, anumite conluzii, care sa ma faca sa renunt la a mai fi prezent in blogosfera. Si totusi, iata-ma…

  Mult har in insusirea dragostei si bunatatii lui Cristos!

 15. salut.facem schimb de link?daca da scrie-mi la crestintotal@yahoo.com sau lasa mesaj pe http://crestintotal.wordpress.com/

 16. Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

  Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

  V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com

  Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?


Categorii

%d blogeri au apreciat: