Publicat de: ciprians | 22 03 10

Predicatori care nu cred – varful icebergului

Ultimul articol al lui Al Mohler  – care e tradus aici –  ne face pielea de gaina si ne imboldeste  sa ne gandim de doua ori inainte de a face caracterizari si de a concluziona felul de alergare in viata de credinta. Acel uitati-va la inaintasii vostri din Evrei capata valente postmoderne in aceasta perioada a laxitatii si delimitarilor versatile, fluide.

Ce ne face sa ne ingrozim si mai mult este constientizarea faptului ca aspectul surprins de articol reprezinta doar varful icebergului. Da, el e luat in colimator in State, e drept, si noi (crestinii autohtoni) parem a fi inca la departari de mii si mii de mile de miezul problematicii. Dar, privind atenti in jur,  cu toate ca la noi  varful icebergului nu s-a semetit inca, nu se poate sa nu vedem padurea de copaci…adica sa nu observam ca exista in biserici (si nu ma refer crestinismul duminical)  din ce in ce mai mult comportament duplicitar exprimat prin prestatii cabotine – care se revarsa inafara pana urma.

Si daca tot pomeniram de varfuri,  cred  ca exista si pe meleagurile noastre pastori care sunt meseriasi, uneori chiar foarte buni, care ar putea sta la dreapta imparatului (vorba Proverbelor), dar care isi fac doar meseria si asteapta –fara a forta eu prea mult –rasplatirile in primul rand aici (ca pana la DUMNEZEU ne mananca sfintii). Nu credeti? Faceti in sondaj si vedeti cati dintre studentii de seminar isi doresc sa faca Lucrarea DOMNULUI intr-o biserica pipernicita de tara, cu doar patru membri permanenti – trei surori care canta pe patru voci si un frate surd la orga?…aha! aveti deja raspunsul!

Dupa cum spunea Al Mohler – articolul este un semnal de alarma nu doar pt cei de la clasa I a transatlanticului, ci pentru fiecare dintre noi. „Pe voi  insiva incercati-va daca sunteti in credinta” – ne indeamna apostolul Pavel in 2 Corinteni 13.

Reclame

Responses

 1. Contra Curentului: Dumnezeu te iubeşte, schimbarea este posibilă!

  Se spune că a înota contra curentului este nerecomandat şi chiar periculos. Însă atunci când curentul te duce la moarte, lucrurile stau altfel. Homosexualitatea duce la moarte. Unii homosexuali decid să-şi schimbe viaţa. Cartea ‘Contra Curentului’, disponibilă acum la http://www.contracurentului.com, prezintă câteva astfel de cazuri: lupta lor, căderile, ridicările şi credinţa lor. Şi faptul că în lupta aceasta nu sunt singuri.

  Vă scriu aceste rânduri cu ochii plini de lacrimi. Eu aşa sunt destinat, să trăiesc o viaţă de chin. Nu am pe nimeni, pentru că tuturor le este ruşine de mine, colegii îşi bat joc într-una de mine, mă fac să sufăr enorm. Simt o foarte mare singurătate, nu mai rezist. De ce vrea Dumnezeu asta? Cu ce sunt eu de vină? Nu ştiu dacă mai are rost să trăiesc, nu are niciun sens. Dumnezeu mă poate ajuta, dar eu simt că nu mai pot, că mă sfârşesc. Oare voi avea clipe de bucurii în viaţă? Nu prea cred. Oare o să mă mai simt singur? – Ruben

  La un procent estimat de 2,5% din populaţie, în prezent există în lume 155 de milioane de homosexuali, dintre care 18 milioane în Europa. Mulţi dintre aceştia îşi duc viaţa în tăcere, temându-se că dacă se află despre orientarea lor sexuală se vor confrunta cu respingerea celor din jur. Pe aceşti homosexuali tăcuţi, paginile lucioase ale revistelor mondene, care prezintă homosexualitatea ca pe un lucru cool sau trendy, îi ajută prea puţin. Cei care se destăinuie în această carte prezintă o altă faţă a homosexualităţii. Unii homosexuali suferă, luptă din răsputeri împotriva atracţiilor faţă de acelaşi sex şi doresc să se schimbe. Mulţi dintre aceştia fac parte din mediul evanghelic. Există homosexuali care cred în Dumnezeu şi Îl văd ca pe singura lor salvare, dar pe lângă credinţă, au nevoie de cineva care să îi asculte. Au nevoie de ajutorul nostru! – Contra Curentului

  Cuprins

  Mulţumiri
  Cuvânt înainte
  1. Homosexualitatea prin ochii lor
  2. Ei au nevoie de noi!
  3. Unde poţi primi ajutor?
  4. Resurse
  Provocare


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: