Publicat de: ciprians | 22 06 10

Un gest simplu face mai mult

Un gest simplu face mai mult. Mai mult decat ce?   Depinde….mai mult decat un cuvant compus, mai mult decat o imagine, mai mult decat orice considerati domniile voastre.

In cazul meu, un gest simplu a cantarit mai mult decat un medicament. Sa ma explic:

Azi-noapte fusei de garda la Salvare pe ploaie si pe vant, fiind solicitat la un moment dat sa vad o pacienta la domiciliu. O doamna intoarsa din SUA dupa vreo 30 de ani, pedanta, curata si intelectuala pe deasupra. O pacienta inversunata, de-a dreptul uracioasa in prima faza, pana ce am reusit sa o fac sa vorbeasca, cam prea usor, tinand cont de cat era de „pornita”. Si am aflat de ce:

A mai fost „calcata” in acea zi de un echipaj al Ambulantei care s-a comportat obraznic, superior si necivilizat, reusind nu numai sa nu-i estompeze simptomatologia, ci din contra, sa i le accentueze, ceea ce a provocat vizita mea la cateva ore distanta – desfasurata „aprioric” pe un teren dusmanos.

Am reusit s-o fac sa vorbeasca, sa se deschida si sa se calmeze datorita mamei mele (si va asigur ca n-o cunoaste pe maicuta mea!) . Am aflat asta inainte sa plec de la caz. Mi-a marturisit ca in momentul in care am intrat in casa si am facut acel gest simplu a stiut ca sunt  „altfel de om” si chiar daca mai avea reminiscentele ranchiunii fata de sistemul sanitar autohton si exponentii lui, incepuse  sa se linisteasca.

Un gest simplu care a facut mai mult decat un medicament. Mai mult decat o evanghelizare cu Biblia ridicata deasupra capului.

Mama mea m-a invatat multe, iar printre ele se afla si acest gest simplu, insignifiant, dar care azi-noapte a contat enorm in misiunea mea de a o insanatosi pe acea doamna.

Maicuta mea m-a invatat un gest simplu pe care-l fac din reflex, in mod automat,  inainte de a intra in orice casa, fie din vreo mahala a Clujului, fie din cartierele lui selecte si pompoase.

Un gest simplu care azi-noapte a facut mai mult decat un medicament : m-am sters pe picioare la intrare.

Asa e in viata: uneori greutatea reusitei este contrabalansata de aspecte minore, aparent nesemnificative si fara importanta capitala, dar a caror ignorare poate atrage dupa sine esecul.

Si viata ar trebui sa fie compusa mai des din gesturi simple.


Categorii

%d blogeri au apreciat: