Publicat de: ciprians | 13 11 11

Sfaturi practice pentru taţi

In Cluj-Napoca, la Biserica Baptista nr 1 Manastur a avut loc  conferinta „Copiii, o mostenire de la Dumnezeu” sustinuta de catre Jim Burns din SUA . Puteti vedea imagini de la acest eveniment pe Clujul Evanghelic.

Eu sunt plecat de ceva vreme, n-am putut participa direct, dar am urmarit azi-dimineata live pe site-ul Bisericii Baptiste Betel (din care fac si eu parte) mesajul dansului. Mai apoi, am cautat pe net cateva materiale (video si articole) si am gasit un articol care da cateva sfaturi practice parintilor care nu doresc sa ramana corijenţi la „cresterea corecta a copiilor”.

Va ofer mai jos spre folosul nostru traducerea acestui articol preluat de aici :

Tips for Becoming a Better Dad

Sfaturi practice pentru a deveni un tata mai bun

In cultura in care traim, cand vine vorba de  cresterea copiilor, rolul tatalui e cel mai adesea minimalizat. In mod normal,  mamele sunt mai legate si mai implicate in procesul cresterii copiilor. Dar asta nu inseamna ca tatii nu ar fi importanti (ei chiar sunt!) sau ca ei n-ar trebui sa faca toate eforturile ca sa devina acel tip de parinte pe care  doreste  DUMNEZEU ca toti sa devina. Daca nu stii de unde sa incepi, aici sunt cateva sfaturi practice pentru a incepe sa devii un tata mai bun.

 

 1) Iubeste-ti si respecta-ti sotia! Tatilor, daca sunteti in cautarea unui mod de a va intari, consolida familia, incepeti prin a va focaliza supra sotiilor voastre. O casnicie de calitate este probabil factorul optim pentru cresterea in siguranta a copiilor. S-a spus adesea ca cel mai bun lucru pe care-l poti face pt copiii tai este sa-ti iubesti partenerul de viata. Uneori asta  inseamna sa pui nevoile sotiei tale inaintea celor ale copiilor. (Daca esti un tata singur, pentru binele copiilor tai este necesar sa le respecti si sa le sprijini mama)

2) Angajeaza-te in urmarirea cresterii spirituale.  Unul din cei mai important pasi in a deveni un tata mai bun este angajamentul personal de a creste, de a te dezvolta in relatia cu DUMNEZEU. Crescand in credinta si devenind tot mai apropiat de modelul lui HRISTOS, vei deveni mai apropiat de modelul de tata care doreste DUMNEZEU sa devii.  Si daca-ti doresti pentru copiii tai o viata spirituala plina de vitalitate, atunci trebuie ca ei sa vada expresia credintei autentice in propria-ti viata.

 

3) Comunica cu copiii tai. Vorbeste zilnic cu copiii tai. Si mai important, asculta-i! Ascultarea este limbajul dragostei! A deveni un bun ascultator cere ceva munca, dar merita tot efortul pentru ca  ascultarea cu atentie te va mentine strans conectat la ceea ce se petrece in viata copiilor tai.

 

4) Lasati afectiunea sa fie regula, nu exceptia. Tatilor, daca este dorinta voastra sa construiti o relatie solida cu copiii vostri, afectiunea este o necesitate. Nu esti tipul de om afectuos, tandru ? Invata sa devii asa ! Da, este intr-atat de important. Cauta sa oferi copiilor tai afectiune curata si sincera prin cuvinte de iubire, afirmatii, incurajari, mici atentii si atingeri potrivite.

 

5) Fii atent cu rolul de model. Caminul vostru este sursa primara de unde invata despre viata copiii vostri. Asta inseamna ca trebuie sa fii precaut cu felul in care te relaxezi, in care te distrezi, cu limbajul pe care-l folosesti, cu felul in care-ti tratezi sotia si asa mai departe. Ei te urmaresc zilnic pentru a invata  un mod de viata.

 

. 6) “Fii acolo” pentru copiii tai. Tatilor, una din cele mai importante si valoroase contributii pe care le puteti aduce pentru a deveni un tata mai bun este pur si simplu sa « fiti acolo » , implicati in vietile lor. Prezenta voastra este o afirmare puternica si un semn al grijei voastre fata de ei.  Prezenta voastra ofera copiilor o mai mare senzatie de siguranta  decat aproape orice altceva ce le puteti oferi. Uneori, asta inseamna sa fii capabil sa iei decizii dificile, ca de exemplu a alege sa fii la meciul de volei al fetei tale in loc sa fii la o intalnire importanta de afaceri. Dar, implicarea ta in viata copiilor este mult mai valoroasa decat un salar mai mare.

Preluat si tradus cu permisiunea HomeWord (Printed by permission of HomeWord.)

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: