acum ceva vreme am bagat de seama ca Basil nu mai era el-insusi: ca se exprima sententios si inoportun in medii nepotrivite, folosind generic o titulatura care ne ingloba si pe noi, cei care fuseseram chemati sa mergem pe Cale umar la umar … cu intuitia si dexteritatea pe care le dobandim prin munca zilnica cu tot felul de oameni, am dedus ca e „ceva” la mijloc si am incercat sa indrept strambatatea ce se iţea.
Lucrurile pareau ca stateau pe-un SOCLU stabil, asa ca nu m-am mai implicat de nici un fel, de-aici aparand nedumerirea mea exprimata-n titlu. Dar, pana la urma, nu noi suntem administratorii HARULUI, cu greu ne tinem si noi in picioare si putem doar spera ca toti sa avem parte de plinatatea prezentei LUI.
Basil devenise un cal troian pe ClujulEvanghelic 🙂 ; cu toate ca a fost sesizat de tine si de alti cativa care au protestat intr-o maniera light. In schimb nu asta este problema centrala, ci viata celui cel il reprezenta pe Basil.
Vasile este o persoana puternica si pregatita sa faca cotituri radicale in viata sa, in orice moment. Imi amintesc de lupta sa cu sistemul romanesc care defavorizeaza persoanele care sufera de discromatie (http://discromat.wordpress.com/) . A dus o lupta foarte serioasa cu sistemul si a gasit niste solutii. Remarabil este curajul, ambitia de a se lupta cu un sistem complex, un sistem bine cunoscut de fiecare din noi ca fiind destul de ilogic, inflexibil si lipsit de obiectivitate.
Alt fapt demn de notat este drumul si activitatea pe care l-a parcurs/depus pana la a deveni administratorul ClujuluiEvanghelic. Exista multi oameni cu potential in comunitatea evanghelica, in schimb doar Vasile a gasit nisa spre acea pozitie. Siteul a fost la un nivel bunicel pana la aparitia misterioaselor articole semnate de Basil, articole care au coborat destul de bine nivelul siteului. Articolele erau cu mult sub potentialul lui Vasile, dar …
Activitatea sa la Soclu(ca si fondator) il pozitioneaza la un nivel remarcat de cititorii siteului. Articole pot fi considerate bune, de fanii domeniilor abordate.
Majoritatea celor care trateaza subiectul fac referire doar la tranzitia de la o religie la alta, fapt consemnabil pe axa orizontala. Intrebarea este ce se intampla(t) cu relatia pe axa verticala? Desigur, este un aspect greu cuantificabil, in schimb merita atentie. Religia, in fond, este un cadru de dezvoltare a relatiei om-Dumnzeu si nu relatia in sine. Cadrul poate fi schimbat in functie de factori considerati semnificativi, in schimb problema este ce se intampla cu relatia cu divinitatea? Exista, nu exista? 🙂
By: szromulus on 6 11 13
at 9:24 am
Sper ca doar ClujulEvanghelic, al acelor perioade, era hacked 🙂 . Desi, daca ar fi sa am banuieli, as putea sa ma lansez in ipoteze si sa fac conexiuni 🙂 . Nu o voi face, astept ca Dumnzeu sa clarifice lucrurile.
By: szromulus on 6 11 13
at 10:39 pm