Loc de dat cu „gândul”

Măi-măi, câte blogg-uri creştine există! Văzui la Alin Cristea un „top 100″… şi am privit retrospectiv la activitatea mea de comentator, de chibiţ, de băgător în seamă. Şi am descoperit că atât eu, cât şi fârtaţii mei din blogosfera, ne supunem şi ne aşezăm gandirea de moment sub umbrela topic-ului gazdei – de ce să nu recunoştem, a Pătrăţosului cel mai ades 😀 – ne canalizăm ideile pe făgaşul trasat de ea.

Ei, dragilor, m-am gândit să creez un spaţiu pe acest blogg în care şi prin care să vă puteţi transmite bogăţiile experienţei şi frumuseţile cugetărilor personale. Un fel de capsulă a timpului, dar pentru cei din generaţia noastră, pentru cei pe care-i ştim sau nu.

Dac-am avea posibilitatea şi dorinţa să ne eliberăm de complexe şi frustări şi dac-am împărtăşi celorlalţi câte ceva din ceea ce gândim, cu riscul de a ne expune, lumea şi relaţiile dintre noi ar fi mai bogate. Şi, poate, lumea ar fi mai bună.

Vă îndemn să facem un exerciţiu de împărtăşire şi îmbogăţire reciprocă, dar şi de decenţă.

Să începem…

funny.jpg

Răspunsuri

 1. As lasa citeva ginduri aici dar: ce este gindul?poate cineva sa vada gindul?eu socotesc ca gindul este mai rapid ca lumina!daca ai reusit sa il transcrii ai realizat ceva(ce? nu stiu!).in societatea de azi oameni de stiinta(ca Richard Dowkins,Daniel Dennett, Christopher Hitchens)zice ca totul e o doar reactie chimica in creier dupa milioane de ani de evolutie, de asemenea si dragostea nu e nimic mai mult.Asta numesc eu ‘indobitocirea omului de catre om’.Ciprian mai iti aduci aminte de Soit si ideile lui comuniste.

 2. Ciprian iti recomand cartea ‘Cu Dumnezeu in subterana’ de Richard Wurmbrand e socanta.Sa vezi prin ce au trecut unii care au crezut si ce au facut alti care au crezut in altceva.Asta ar fi un subiect interesant.

 3. pot sa postez un link?
  http://shalomshalom.wordpress.com/2008/05/06/viata-de-crestin/

 4. Binenteles, Violeta! anytime!

 5. Multumesc, parea potrivit 🙂

 6. iti astept parerea la http://adouasansa.blogspot.com/2008/10/dileme-domnilor-doctori-ce-prere-avei.html
  iarta-mi indrazneala…

 7. Cipri draga, mai apuc si eu sa rasfoiesc postarile tale din cand in cand. Si ale altora ce e drept. Dar foarte rar imi „dau cu gandul”. Felicitari pentru felul in care intelegi sa extinzi Imparatia, si pentru curajul de a te expune. Sa-ti dea Domnul har sa o poti face in continuare!

 8. Hmmm… am rasfoit (doar) cateva pagini… si mi-a venit un gand: e placut la citit, util pentru deschiderea mintii si sufletului, calitatea scriiturii e „prima-ntai”… merita sa petreci macar cateva minute, cat mai des, tragand cu ochiul la gandurile altora (printre care te numeri si tu, desigur)… E bun si frumos ce ti-ai pus… in gand, sa te ajute Dumnezeu sa fie cu folos si altora!

  • Multumesc, Sorina! pentru toate trei comentariile si pentru ca m-ai adaugat la blogroll. Sunt onorat si am intors acest favor! Te mai astept cu drag! Si eu te voi vizita!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: